Pohjatutkimustarjous hyväksytty

Hyväksyin jokunen päivä sitten pohjatutkimustarjouksen Uudenmaan Pohjatutkimus Oy:ltä. Ei ollut tarjouksista ihan halvin (tosin kaikki olivat noin 100-200€ sisällä toisistaan), mutta tarjoukseen kuului 7-9 kairauspistettä muiden noin kuutta vastaan. Myös todennäköisesti kellarilliseen taloon tuleva pohjavesiputki oli hieman halvempi metreiltään kuin muilla. Haittaa ei myöskään ollut valtavan monesta positiivisesta palautteesta joita olin lukenut blogeista sekä raksakimpasta.

Raksakimpan kautta yritin saada synergiaetuja löytämällä alueelta muita raksaajia joita kiinnostaisi samaan aikaan ottaa pohjatutkimus. Yksi löytyikin ja olisi ollut noin 3km päässä meidän tontilta, joten kysäisin olisiko tuosta hyötyä (lue: alennusta). Ilmeisesti etua saa jos tontit ovat aivan lähekkäin, mutta muuten ei mainittavaa hyötyä ole. Tottahan se tietty on että kolmea kilometriä ei kairausvaunulla posoteta menemään, joten joka tapauksessa edessä olisi ollut työkalujen pakkaaminen ja kuljetus seuraavaan paikkaan. Ja silloin tietty on ihan sama toisaalta onko se 1km vai 10km.

Näillä näkymin kairaus olisi 24.5. heti aamusta. Täytyy toivoa ettei ole töitä silloin, tai jos on niin täytyy yrittää vaihtaa työt toisaalle. Tutkimusta varten pitää UPT:lle toimittaa seuraavat tiedot:
1. asemapiirros/luonnos
2. tonttikartta dwg-muodossa (kaupungilta saatu alkuperäinen)
3. johtotietokartta jos tontilla maanalaisia johdotuksia
4. liitoskohtalausunto (HSY:ltä)
5. laskutustiedot

Asemapiirros meillä on ja tonttikartan sain tänään arkkitehdiltä sähköpostiin. Johtokartan hain tänään kaupungin maanmittauspuolelta (Kielotie 28, Vantaa) ja pakko sanoa, että oli loistavan nopeaa palvelua. Noin 5min ja olin ulkona kolmen johtokarttakopion kera. Palvelu rakentajalle ilmainen. Liitoskohtalausuntoa varten pitää saada lausunto kunnallistekniikasta ja sen saa Kuntatekniikan keskuksesta (Kielotie 13, edellistä paikkaa vastapäätä). Lausuntoa varten on laitettu hakemus sisään, katsotaan milloin tulee vastaus. Sen jälkeen sitten voi hakea HSY:ltä liitoskohtalausuntoa. Hyvällä mallilla tietojen hankkiminen.

3 vastausta artikkeliin ”Pohjatutkimustarjous hyväksytty

 1. Kysyin asiaa ja vastaus tuli parissa minuutissa. Pakko kyllä kehua ainakin heidän ripeyttään käyttää sähköpostia.

  Eli liitoskohtalausunto tarvitaan kellarillisissa taloissa yleensä. Jos siis heidän pitää ottaa kantaa tarvitseeko pumppaamoa vai ei. Mutta meillä, kuten teilläkin tontilta on lasku tiellepäin jolloin sitä taas ei tarvitse.

  Muussakaan tapauksessa se ei ole välttämätön, mutta silloin pitää jättää muiden suunnittelijoiden tarkastettavaksi että tarvitseeko viemäreitä pumpata vai ei.

 2. Täytyy varmaan vielä itsekin pyytää pdf:nä johtokartta. Helpompi lähettää sähköisenä kuin paperinen 🙂

  Ei kyllä mitään käsitystä miksi liitoskohtalausunto pitää olla mukana, mutta niin vain laittoivat. Liitoshan ei tontille tule. Sinällään ei väliä vaikka jo sitäkin rupeaa hoitamaan, mutta voisihan sitä kysyä josko pärjäisivät ilman.

 3. UPT teki meidänkin pohjatutkimuksen, minä en edes pyytänyt muilta tarjouksia. Heillä oli nopea vastaus tarjouspyyntöön ja tulokset tulivat heti pohjatutkimusta seuraavana päivänä.

  Minä tilasin johtotietokartan pdf-tiedostona ja lähetin sen sitten UPT:lle. Meillä kunnallistekniikan lausunnon saaminen kesti melkein seitsemän viikkoa. Rakennuslupahakemuskin jätettiin ilman ko. lausuntoa, Tarja oli sopinut että kunnallistekniikan lausunto toimitetaan suoraan rakennusvalvontaan.

  Mihin liitoskohtalausuntoa tarvitaan pohjatutkimuksessa?

Kommentointi on suljettu.