Välisivuihin lisäys

Sivuihin (yläreunaan) lisätty ”Raksan työkalut” lehtinen. Sinne on kerätty työkalut ja koneet jotka on jo hankittu projektia varten sekä sitten arvosteluista ja testeistä kerätty harkinnan arvoisia tulevia hankintoja. Tarkoitus on päivittää jokaisen hankinnan jälkeen lista ajantasalle. Aikanaan kun projekti on loppuvaiheillaan otan sitten kantaa, että mitä itse tarvitsin ja mitä ehkä olisi kaivannut.

Mielellään saa lisätä ideoita värkeistä, joita voisi projektissa tarvita tai jos joku listassa (suunnitteilla olevista siis) on turha.

2 vastausta artikkeliin ”Välisivuihin lisäys

  1. Raksapaku on melko varmasti hankintalistalla. Siihen kärry lisäksi jos tuntuu että sellaista tarvitsee. Fiskarsin lapio löytyy, tarvittaessa hankitaan lisää. Hyviä pointteja nuo hanskat ynnä muut pikkusälät. Voi olla että pitää tehdä pieni ostoslista ja ympätä sen kylkeen pieni ekskursio etelänaapuriin. Yhdet kevyet alumiini kottikärryllä löytyy, mutta ne eivät kyllä varmaan pitkään kestä.

    Myös varmaan betonimylly pitäisi hankkia, kun tiilitaloa suunnitteilla. Täytynee lisätä harkintalistalle.

  2. Entäs tuleeko hankintalistalle peräkärry tavaran kuljetuksia varten ja/tai peräkärryn koukku autoon? Ja raksapaku? Ja joku varasto/taukokoppi?

    Itse olen ainakin näitä kaikkia tarvinnut. Nyt on tontilla parikin kärryä, 1-akselinen jarruton kärry, ja 2-akselinen jarrullinen kärry. Jälkimmäisen hommasin puutavaran kuljettamiseen, kun me pitkästä tavarasta rakennetaan. Muuten olisin ehkä pärjännyt pakulla + pikkukärrylläkin.

    Työhanskoja, kottikärryjä ja lapioita kuluu myös jonkun verran. Harkkojen latomisessa menee yhdet työhanskat per mies per päivä, kevytsoraharkoilla on joku kumma ominaisuus syödä hanskat puhki, ihan sama mistä materiaalista hanskat on tehty. Pelkillä näppylähanskoilla harkkohommia pystyy tekemään vartin tai puoli tuntia.

    Kaikki nämä jälkimmmäisessä kappaleessa mainitut pikkujutut kannattaa ostaa Virosta, jos siellä päin sattuu liikkumaan, paitsi Fiskarsin lapio taitaa olla halvempi Suomessa. Muut lapiomerkit ei kestä.

Kommentointi on suljettu.