50.000 lukukertaa meni rikki + työkaluostos

Ohhoh! Kylläpä ne lukukerrat viilettää silmissä. Vastahan sitä meni 10K rikki kun nyt jo mennään puolivälissä sataatonnia. Eikä vielä edes kuopan kaivuu tosiaan ole alkanut. 🙂

Ihmettelystä sitten asiaan. Tuli taas vaihteeksi työmatka New Yorkiin joten ei muuta kuin Amazoniin taas tilailemaan työkaluja. Listalla tällä kertaa oli impullissirunkonaulain. Pitkään mietin että menenkö suositun Paslode-merkin suuntaan vai nappaisinko Hitachin koneen.

Eräs kollega sanoi, että Paslodet toimii kyllä ristiin USA-Eurooppa välillä, mutta kysäisin sähköpostitse asiaa Pasloden maahantuojalta ja heidän kantansa oli että heillä on omat mallinsa jenkeissä ja omansa eurooppaan. Myös sanoivat että naulainten käyttämät butaanikaasut ovat erilaisia siellä ja täällä. Tiedä nyt sitten mikä on totuus mutta kyllähän se vähän rupesi mietityttämään.

Hitachi taas myy ilmeisesti samalla mallinumerolla naulaimia ympäri maailman. Kyseinen peli jota katselin oli myös rakennusmaailman testissä ja pärjäsi perus Pasloden kanssa about samoilla holkkumilla. Hintaakin oli 100$ vähemmän aluksi, tilausvaiheessa Pasloden naulain tosin oli tarjouksessa joten ero oli lopulta luokkaa 50$.

Vaihtoehtoina siis Paslode CF325 Li-ion ja Hitachi NR90GC2. Hitachia tosiaan myydään samalla mallilla Suomessakin ja siihen ainakin pitäisi käydä myös Pasloden kaasut. Eli vastakkain oli nyt sitten markkinajohtajamalli joka ei ehkä toimi Suomessa myytävillä kaasuilla tai sitten haastaja joka kaiken tiedon mukaan pitäisi toimia. Hintaa Paslodella lopulta olisi ollut 346,99$ eli noin 257€. Hitachi puolestaan oli hinnaltaan 299$ eli noin 221€. Paslodelle suoraa vertailukohtaa ei löytynyt Suomessa mutta Hitachia saisi erään suomalaisen verkkokaupan kautta hintaan 479€. Eli ”voitolle” tässä nyt tällä kertaa jäi 258€. Yli puolet halvemmalla siis tuli hankittua tuo kone.

Naulain tuli kovamuovisessa suojalaukussa. Kestää kolhuja.

Naulain tuli kovamuovisessa suojalaukussa. Kestää kolhuja.

 

Laukussa mukana NI-CAD akku, laturi, suojalasit sekä ohjeet.

Laukussa mukana NI-CAD akku, laturi, suojalasit sekä ohjeet.

Pyssy vaikutti jämäkältä eikä ainakaan vielä hirmu painavalta. Tosin jos joutuu paljon ammuskelemaan etenkin ylös niin varmaan kyllä tottumattoman käsi väsyy. Laturi tarvitsee lisäksi vielä muuntajan mutta sellainen itselläni on jo hankittuna aiempia työkaluja varten. Vaihtoehtoinen malli olisi hankkia suomesta uusi laturi. Säästö oli sen verran suuri että tarvittaessa senkin voi hankkia ja jäädä edelleen plussalle. Katsotaan nyt.

2 vastausta artikkeliin ”50.000 lukukertaa meni rikki + työkaluostos

  1. Näitä työkaluja saa muuten huomattavan edullisesti toolstop.co.uk:sta. Postikulut hieman korpeavat mutta esim. kimppatilauksilla nekin saa kuriin. Olen sieltä tilannut mm. tasolaserin alle 600 euroon.

Kommentointi on suljettu.