Rungon suunnitelmat uusiksi

Aeimmin jo hieman vihjaisin, että on mahdollisuus kelkan kääntymiselle rungon osalta. Edelleenkin kantava ajatus on tiilessä, mutta kehä kiertää alkupisteeseensä eli rappaukseen. Sitä myöten täytynee ruveta miettimään blogin nimen vaihtoakin. Kun vielä haluaisi säilyttää jollakin tavalla tunnistettavana nykyiseen nimeen verrattuna niin täytyy pistää mietintämyssy päähän. Jos jollakulla on hyviä, ytimekkäitä ideoita meidän spekseillä niin otetaan vastaan 😉

Laitoin Porothermista sähköpostia arkkitehdillemme ja kyselin hieman mitä on mieltä ko. tuotteesta ja onko hänen puoleltaan kuinka kova homma muuttaa suunnitelmia. Onhan se nimittäin aina tietysti myös kustannuskysymys että kuinka monta tuntia muutoksen tekeminen vaatii. Hänen kantansa oli että hyvinkin mielenkiintoinen tuote ja etenkin positiivisena pitää rakenteen homogeenista luonnetta. On kosteusteknisesti hyvin varmatoiminen. Suunnitelmien muutoskin menee arviolta parissa tunnissa.

Uusi suunta

Nyt siis sovittiin että päärakennus suunniteltaisiin Porothermilla runkona (käytännössä siis tulee varmaan yläkerta siitä ja kellari muusta harkosta) ja päälle sitten rappaus. Aikoinaan kun rappausta suunnittelimme, jäi jotenkin mielikuva että kolmikerrosrappaus olisi the way to go. Wienerbergerin rakennekuvissa taas on mainittu kaksikerrosrappaus. Täytyy nyt tähän perehtyä taas vähän enemmän. Mikä on niiden ero teknisesti/toteutukseltaan ja mikä on hintaero? Siitä sitten miettimään kumpi olisi parempi meille. Kokemuksia?

Saunarakennuksen päätin muuttaa puuvuoraukselle. Eli runko samasta Porothermista ja päälle sitten vaan puujulkisivu. Tämä tukee ajatusta siitä, että saunarakennus olisi mahdollista tehdä jälkikäteen. Ei tarvitse rappareita kutsua toiseen kertaan ja olisi myös mahdollista tehdä se itse, omaan tahtiin.

Parit detaljit

Sain Wienerbergeriltä vähän lisämateriaalia rakennekuvien ynnä muiden muodossa. Jos eivät jo ole heidän kotisivuillaan niin varmaan lisäävät lähiaikoina.

Kellarillinen anturaperustus.

Kellarillinen anturaperustus. Todennäköisesti jotain tämän kaltaista siis tulossa, rakennesuunnittelua kun ei ole vielä tehty.

Yläpohja

Yläpohja. Eiköhän tämäkin vastaa aikalailla sitä mitä on tulossa.

 

2 vastausta artikkeliin ”Rungon suunnitelmat uusiksi

  1. ”Sitä myöten täytynee ruveta miettimään blogin nimen vaihtoakin. Kun vielä haluaisi säilyttää jollakin tavalla tunnistettavana nykyiseen nimeen verrattuna niin täytyy pistää mietintämyssy päähän.”

    Pidä blogin nimi samana? Kirjoita vaikka sulkulausekkeeseen pääotsikon alle, että (seinärakenteet vaihtelee, blogin nimi ei…)

    • Itseasiassa kun nimeä oikeastaan miettiin niin eihän täystiilitalo sinällään väärinkään ole. Onhan runko tässäkin tapauksessa täysin tiiltä. Tiiliharkkoa nimittäin. Joten taidanpa ottaa vinkistä onkeeni ja tehdä juurikin noin. Arvasinhan että täältä tulee hyviä vinkkejä 😉

Kommentointi on suljettu.