Asuntomessuilua 2014 vol. 1

Kuten monessa muussakin blogissa, myös tässä tulee kirjoitus Asuntomessuista. Jokainen kun tykkää eri asioista siellä ja kiinnittää huomionsa eri asioihin niin voisi melkein todeta että bloggaukset ovat ”same same but different”.

Jännä myös huomata miten oman projektin vaiheiden mukaan menee myös kiinnostuksen kohteet. Viime vuodelta muistan että tuli tutkittua paljon pohjia, julkisivuja ynnä muuta rakenteisiin liittyvää. Sekä tietenkin valaistusta. Kaikki oli työn alla silloin. Nyt kun niistä on vähän edettu, alkoi tällä kertaa kiinnostamaan enemmän pintamateriaalit ja pihat. Kaukana meidän todellisuudesta mutta askeleen lähempänä kuin viime vuonna.

Itse messuilla oli melko vähän porukkaa, mutta siihen vaikutti varmaan paahtava helle. Oli todella kuuma päivä ja itsekin huomasi että rupesi loppua kohti veto loppumaan.

Tässä kuitenkin nyt sitten meidän huomioita, annetaan kuvien puhua puolestaan:

Talo 2 - Cube 170 Sisustuksellisesti tämä talo tarjosi meille eniten mielekästä katsottavaa. Vaimo tykkäsi etenkin matosta ja onkin meille nyplännyt vastaavanlaisia.

Talo 2 – Cube 170 Sisustuksellisesti tämä talo tarjosi meille eniten mielekästä katsottavaa. Vaimo tykkäsi etenkin matosta ja onkin meille nyplännyt vastaavanlaisia.

Talo 2 - Cube 170 Tuntuu että tällä hetkellä myös meillä on vähän tuollainen rustiikkinen maku. Lamppu olisi aika passeli siihen.

Talo 2 – Cube 170 Tuntuu että tällä hetkellä myös meillä on vähän tuollainen rustiikkinen maku. Lamppu olisi aika passeli siihen.

Talo 2 - Cube 170 Virkattuja mattoja. Tunnelma todella kiva tässä huoneessa. Harmahtava lattia on myös aika magee, mutta ehkä hitusen liian harmaa meille.

Talo 2 – Cube 170 Virkattuja mattoja. Tunnelma todella kiva tässä huoneessa. Harmahtava lattia on myös aika magee, mutta ehkä hitusen liian harmaa meille.

Talo 2 - Cube 170 Rustiikkisia (tai sen näköisiä) huonekaluja oli useammassakin talossa tänä vuonna. Tämä lipasto on kuitenkin aika hieno. Keinuhevonen sopii tyyliin.

Talo 2 – Cube 170 Rustiikkisia (tai sen näköisiä) huonekaluja oli useammassakin talossa tänä vuonna. Tämä lipasto on kuitenkin aika hieno. Keinuhevonen sopii tyyliin.

Talo 2 - Cube 170  Verhot on aika hauskat. Tähtikuviot vaikuttaisi olevan nyt "in". En tiedä sitten kauanko jaksaisi niitä katsella.

Talo 2 – Cube 170
Verhot on aika hauskat. Tähtikuviot vaikuttaisi olevan nyt ”in”. En tiedä sitten kauanko jaksaisi niitä katsella.

Talo 2 - Cube 170  Hauska yksityiskohta. Lintuhäkki + kasvi.

Talo 2 – Cube 170
Hauska yksityiskohta. Lintuhäkki + kasvi.

Talo 2 - Cube 170  Kylppärissä aika raikas tunnelma.

Talo 2 – Cube 170
Kylppärissä aika raikas tunnelma.

Talo 2 - Cube 170  Edelleenkin valaistukset kiinnostaa. Tässä pieni valosyvennys epäsuoralla valolla.

Talo 2 – Cube 170
Edelleenkin valaistukset kiinnostaa. Tässä pieni valosyvennys epäsuoralla valolla.

Talo 2 - Cube 170 Seinälaatat olivat aika kivat. Melko neutraalit mutta pieni juju.

Talo 2 – Cube 170
Seinälaatat olivat aika kivat. Melko neutraalit mutta pieni juju.

Talo 2 - Cube 170  Pyyhekoukut vähän eri tavalla toteutettuna.

Talo 2 – Cube 170
Pyyhekoukut vähän eri tavalla toteutettuna.

Talo 2 - Cube 170 Tässä talossa pihallakin oli mielenkiintoista nähtävää. Kesäkeittiössä hauskat hyllyköt. Voisi ehkä toteuttaakin... vaikka saunamökkiin.

Talo 2 – Cube 170
Tässä talossa pihallakin oli mielenkiintoista nähtävää. Kesäkeittiössä hauskat hyllyköt. Voisi ehkä toteuttaakin… vaikka saunamökkiin.

Talo 2 - Cube 170 Tämä oli hieno. En tiedä mikä puu/puska kyseessä on mutta hienon näköinen.

Talo 2 – Cube 170
Tämä oli hieno. En tiedä mikä puu/puska kyseessä on mutta hienon näköinen.

Talo 2 - Cube 170  Vielä yksi täältä. Idea hyvä. Pergola josta saa kangaskaton pois. Tämä oli jonkun Iskun tai Askon systeemi, mutta voisi tuollaisen harkita itsekin toteuttavan. Mietintään!

Talo 2 – Cube 170
Vielä yksi täältä. Idea hyvä. Pergola josta saa kangaskaton pois. Tämä oli jonkun Iskun tai Askon systeemi, mutta voisi tuollaisen harkita itsekin toteuttavan. Mietintään!

Talo 3 - Elämän lanka. Täällä tuli huomattua tuollainen laminaattitaso jossa on pientä elämistä. Harkintaan josko vastaavanlainen olisi meille sopiva eteisen penkkiin ja kodinhoitohuoneeseen.

Talo 3 – Elämän lanka. Täällä tuli huomattua tuollainen laminaattitaso jossa on pientä elämistä. Harkintaan josko vastaavanlainen olisi meille sopiva eteisen penkkiin ja kodinhoitohuoneeseen.

Talo 3 - Elämän lanka Sama taso lähempää tarkastetuna.

Talo 3 – Elämän lanka Sama taso lähempää tarkastetuna.

Talo 3 - Elämän lanka. Tässä oli aika hauska tuo hyllykkösysteemi tuossa sänkyn vieressä. Toimii yöpöytänä. Meille on tulossa vastaavalla tavalla "syvennetty sängynpääty", mutta ei siis kaapistoilla eikä noin syvänä.

Talo 3 – Elämän lanka. Tässä oli aika hauska tuo hyllykkösysteemi tuossa sänkyn vieressä. Toimii yöpöytänä. Meille on tulossa vastaavalla tavalla ”syvennetty sängynpääty”, mutta ei siis kaapistoilla eikä noin syvänä.

Talo 3 - Elämän lanka. Sama lähempää.

Talo 3 – Elämän lanka. Sama lähempää.

Talo 3 - Elämän lanka. Erillinen saunarakennus, mutta mikä oli hämmentävää... tästä takkahuoneesta (seinänläpi lämmitettävä kiuas) ei pääse kuin ulkokautta saunaan. Eli talvellakin on aina saunasta mentävä ulkokautta tänne istumaan. Ei sopisi meille.

Talo 3 – Elämän lanka. Erillinen saunarakennus, mutta mikä oli hämmentävää… tästä takkahuoneesta (seinänläpi lämmitettävä kiuas) ei pääse kuin ulkokautta saunaan. Eli talvellakin on aina saunasta mentävä ulkokautta tänne istumaan. Ei sopisi meille.

Talo 3 - Elämän lanka. Nonnih... taidetta saunassa. "Teräsjäykisteinen" :)

Talo 3 – Elämän lanka. Nonnih… taidetta saunassa. ”Teräsjäykisteinen” 🙂

Talo 3 - Elämän lanka. Saunassa kiinnosti tuo Aurinkokiukaiden tornikiuas. On nimittäin tosiaan seinän läpi lämmitettävä kuten meillekin tulossa. Ei itseasiassa pöllömpi ja kiviäkin menee 300kg.

Talo 3 – Elämän lanka. Saunassa kiinnosti tuo Aurinkokiukaiden tornikiuas. On nimittäin tosiaan seinän läpi lämmitettävä kuten meillekin tulossa. Ei itseasiassa pöllömpi ja kiviäkin menee 300kg.

Talo 4 - Omatalo Uniikki Epäsuoraa valaistusta. Ihan kiva toteutus mutta omaan silmään kyllä vähän pis... keltainen.

Talo 4 – Omatalo Uniikki
Epäsuoraa valaistusta. Ihan kiva toteutus mutta omaan silmään kyllä vähän pis… keltainen.

Talo 4 - Omatalo Uniikki Tässä tykättiin tuosta takan muodostamasta kokonaisuudesta. Ei nyt ehkä niinkään tuosta aaltoilevasta tasosta mutta voisi ehkä harkita jotain tasoa omaankin takkaan.

Talo 4 – Omatalo Uniikki
Tässä tykättiin tuosta takan muodostamasta kokonaisuudesta. Ei nyt ehkä niinkään tuosta aaltoilevasta tasosta mutta voisi ehkä harkita jotain tasoa omaankin takkaan.

Talo 4 - Omatalo Uniikki Sauna oli raikkaan vaalea. Me ei oikein pidetä synkän tummasta saunasta. Tulee tunkkainen olo.

Talo 4 – Omatalo Uniikki
Sauna oli raikkaan vaalea. Me ei oikein pidetä synkän tummasta saunasta. Tulee tunkkainen olo.

Talo 4 - Omatalo Uniikki Isohkoa seinälaattaa. Ihan jees, ehkä vähän kiiltävä.

Talo 4 – Omatalo Uniikki
Isohkoa seinälaattaa. Ihan jees, ehkä vähän kiiltävä.

Talo 4 - Omatalo Uniikki Tämä itseasiassa oli meille uusi ajatus joka saattaa tulla toteutukseenkin. Tavallisen 10x10 laatan sijaan 15x15. Ei välttämättä tuollainen kuosi, mutta oli ihan kivan näköinen.

Talo 4 – Omatalo Uniikki
Tämä itseasiassa oli meille uusi ajatus joka saattaa tulla toteutukseenkin. Tavallisen 10×10 laatan sijaan 15×15. Ei välttämättä tuollainen kuosi, mutta oli ihan kivan näköinen.

Talo 4 - Omatalo Uniikki Hämmentävä huone. Väriä on tietyllä tavalla paljon mutta vähän. Vaikea sanoa mikä on se pääpointti kun on niin paljon erilaisia juttuja.

Talo 4 – Omatalo Uniikki
Hämmentävä huone. Väriä on tietyllä tavalla paljon mutta vähän. Vaikea sanoa mikä on se pääpointti kun on niin paljon erilaisia juttuja.

Talo 4 - Omatalo Uniikki Pihalta vielä bongasin muurikivivaihtoehtoja. Ihan siisti.

Talo 4 – Omatalo Uniikki
Pihalta vielä bongasin muurikivivaihtoehtoja. Ihan siisti.

Talo 5 - Käpylä 221 Must have! Upea kiuaskoriste :)

Talo 5 – Käpylä 221
Must have! Upea kiuaskoriste 🙂

Talo 5 - Käpylä 221 Tässä ainakin omaa silmääni häiritsi kokonaisuuteen nähden jotenkin ylimitoitettu pallovalaisin.

Talo 5 – Käpylä 221
Tässä ainakin omaa silmääni häiritsi kokonaisuuteen nähden jotenkin ylimitoitettu pallovalaisin.

Talo 5 - Käpylä 221 Ok -kokoinen parveke. Ihan kiva tunnelma.

Talo 5 – Käpylä 221
Ok -kokoinen parveke. Ihan kiva tunnelma.

Talo 5 - Käpylä 221 Hauska tapa tehdä näkösuojaa kylppärin ikkunaan.

Talo 5 – Käpylä 221
Hauska tapa tehdä näkösuojaa kylppärin ikkunaan.

Talo 6 - Passiivikivitalo Perhe Meilläkin harkinnassa olevat/olleet betonitasot. Tähän paikallavalettavaan törmäsin jo aiemminkin netissä, mutta ihan hauska nähdä livenä. Hintatiedotkin oli julkaistu.

Talo 6 – Passiivikivitalo Perhe
Meilläkin harkinnassa olevat/olleet betonitasot. Tähän paikallavalettavaan törmäsin jo aiemminkin netissä, mutta ihan hauska nähdä livenä. Hintatiedotkin oli julkaistu.

Talo 5 - Käpylä 221 Hintatietoa betonitasoista.

Talo 5 – Käpylä 221
Hintatietoa betonitasoista.

Talo 5 - Käpylä 221 Tässä äskeisen kuvan tarkoittama keittiö.

Talo 5 – Käpylä 221
Tässä äskeisen kuvan tarkoittama keittiö.

Talo 5 - Käpylä 221 Pyykkikuilu. Kiva oli päästä näkemään toteutus.

Talo 5 – Käpylä 221
Pyykkikuilu. Kiva oli päästä näkemään toteutus.

Talo 5 - Käpylä 221 Kiva värimaailma. Sopisi meidän jommalle kummalle kundille.

Talo 5 – Käpylä 221
Kiva värimaailma. Sopisi meidän jommalle kummalle kundille.

Talo 7 - Passiivikivitalo Leija Kuraeteiseen ihan toimivan näköinen kuivausteline. Etenkin yläosa helpottaa rapavaatteiden kuivumaan ripustamista.

Talo 7 – Passiivikivitalo Leija
Kuraeteiseen ihan toimivan näköinen kuivausteline. Etenkin yläosa helpottaa rapavaatteiden kuivumaan ripustamista.

Talo 7 - Passiivikivitalo Leija Tässä saunassa katselin että on muuten mukavan leveä ikkuna. Ajattelin kyllä josko vielä sen muutoksen tekisi meidän saunan ikkunaan. Olisi hieno.

Talo 7 – Passiivikivitalo Leija
Tässä saunassa katselin että on muuten mukavan leveä ikkuna. Ajattelin kyllä josko vielä sen muutoksen tekisi meidän saunan ikkunaan. Olisi hieno.

Talo 7 - Passiivikivitalo Leija Kylppäriin olisi kiva saada jokin syvennys. Tässä jotenkin tuntuu ihan kuin puuttuisi jotkin lasihyllyt tai jotain.

Talo 7 – Passiivikivitalo Leija
Kylppäriin olisi kiva saada jokin syvennys. Tässä jotenkin tuntuu ihan kuin puuttuisi jotkin lasihyllyt tai jotain.

Talo 7 - Passiivikivitalo Leija Ihan mielenkiintoisesti asemoidut suihku ja amme. Joskus kun pohjia piirteli, tuli tälläistäkin sommiteltua. Olisi voinut toimiakin siis.

Talo 7 – Passiivikivitalo Leija
Ihan mielenkiintoisesti asemoidut suihku ja amme. Joskus kun pohjia piirteli, tuli tälläistäkin sommiteltua. Olisi voinut toimiakin siis.

Talo 10 - Kannustalon Lato Hieno pergola. Harva rimoitus on itseasiassa ihan jees.

Talo 10 – Kannustalon Lato
Hieno pergola. Harva rimoitus on itseasiassa ihan jees.

Talo 10 - Kannustalon Lato Olen jotenkin pitänyt itsestään selvänä että meille tulee valkoiset väliovet. Nyt vaimo oli hetken miettinyt josko kuitenkin jotain tämänkaltaista. Nähtäväksi jää...

Talo 10 – Kannustalon Lato
Olen jotenkin pitänyt itsestään selvänä että meille tulee valkoiset väliovet. Nyt vaimo oli hetken miettinyt josko kuitenkin jotain tämänkaltaista. Nähtäväksi jää…

Talo 10 - Kannustalon Lato Makkarissa kuulemma vähän meidän sisustuksen värejä. Harmaata, valkoista ja puuta. Siihen tosin sitten jotain raikasta väriä korostukseksi.

Talo 10 – Kannustalon Lato
Makkarissa kuulemma vähän meidän sisustuksen värejä. Harmaata, valkoista ja puuta. Siihen tosin sitten jotain raikasta väriä korostukseksi.

Talo 10 - Kannustalon Lato Tämä on hieno! Kiva mökkinuotion tunnelma. Voin kuvitella kuinka siistiä tuossa olisi istua iltaa liekkien loimussa.

Talo 10 – Kannustalon Lato
Tämä on hieno! Kiva mökkinuotion tunnelma. Voin kuvitella kuinka siistiä tuossa olisi istua iltaa liekkien loimussa.

Talo 10 - Kannustalon Lato "Notski" lähempää.

Talo 10 – Kannustalon Lato
”Notski” lähempää.

Talo 10 - Kannustalon Lato Tässä huomion kiinnitti sileät kattotiilet paanumaisella ladonnalla. Tälläistä mekin siis olemme ajatelleet katolle.

Talo 10 – Kannustalon Lato
Tässä huomion kiinnitti sileät kattotiilet paanumaisella ladonnalla. Tälläistä mekin siis olemme ajatelleet katolle.

Talo 10 - Kannustalon Lato Ja tuttuun tyyliin sama lähempää.

Talo 10 – Kannustalon Lato
Ja tuttuun tyyliin sama lähempää.

2 vastausta artikkeliin ”Asuntomessuilua 2014 vol. 1

  1. Hyvät kuvat ja havainnot, tuleeko näille kuville vielä jatkoa talosta nro 10 eteenpäin?

Kommentointi on suljettu.