Asunto myyty!

Kuukausi siinä meni, muutama perhe kävi katsastamassa kämpän ja lopulta sitten perhe nro 1 laittoi järkevän tarjouksen. Siihen me vastasimme omalla tarjouksellamme, ns. omalla minimillämme ja parin päivän päästä homma olikin sitten pitkälti sovittu. Pieniä yksityiskohtia vielä hiottiin ja eilen ostajaperhe tuli vielä käymään. Saatiin tarkastettua mm. kodinkoneiden kunto ja muita pieniä juttuja ja sitten muutaman tunnin vierailuksi venyneen tapaamisen päätteeksi saatiin yhteisymmärrys paperille asti ja nimet paperiin.

Toki vielä pieniä epävarmuustekijöitä on kuten rahoituksen varmistuminen ostajan pankista, mutta pitäisi olla käytännössä ihan selvä juttu. Nyt vaan odottelen omasta pankistakin yhteydenottoa että missä aikataulussa pääsevät ostajan pankkiin asunnon osakkeita tuomaan. Ensi viikolla kuitenkin pitäisi olla kaupanteko ja meillä alkaa tulla kiire tyhjennykselle. Vapautuminen sovittiin viimeistään 4.8. mennessä, mutta itselläni työmatka alustavasti suunniteltu 1-4.8. joten käytännön sanelemana pitäisi siis tyhjennys ja siivous hoidettua ennen kuun vaihdetta. Onneksi on oma paku alla ja väliaikaisasumus lähellä.

Mitä nyt sitten?
Noh, pitänee vähän painaa kaasua rakennusprojektin osalta. Yritän tässä tänään tai huomenna saada tarjouspyynnöt suosituksia saaneille rakennesuunnittelijoille. Voisi myöskin ruveta harkitsemaan jo rakennusluvan jättämistä. Jos laskee vaikka 2-4kk luvan saamiselle niin ehkä voisi vielä tämän vuoden puolella saada puiden kaadon, pintamaiden poiston, kuopan kaivuun, tontin tasauksen ja pohjien teon tehtyä tai ainakin aluilleen. Nopeuttaisi sitten ensi keväänä projektin käynnistymistä.