Asuntokaupat tehty

Tänään se päivä sitten koitti. Aamulla suuntasimme koko perheen voimin junalla helsinkiin ja köpöttelimme Hypoteekkiyhdistykseen eli ostajien pankkiin. Siellä sitten katsottiin vielä kerran kauppakirja ajatuksella läpi, rustailtiin nimiä alle, korkattiin skumppapullo ja onniteltiin puolin ja toisin.

Kotiin kun pääsin niin omakin pankki oli jo pistänyt töpinäksi. Rahat olivat käyneet tilillä ja oma laina oli maksettu pois (bye bye naurettavan alhaiset korot…). Nyt sitten on jäljelle jäänyt osuus tallessa projektin starttaamista varten.

Muuttokin etenee rivakasti. Vanha kämppä on melkein jo tyhjä. Tänään vielä nukutaan patjoilla viimeinen yö täällä ja huomenissa patjatkin muuttavat väliaikaiseen asumukseen. Tässähän se loma kuluukin. Vielä olisi vähän pienehkö käyttötavaraa, vaatteita ja muuta sälää jäljellä. Sekä tietysti sitten asunnon putsaus ja puunaus.

Vähän uuttakin

Raksarintamallakin pientä edistystä. Sain vihdoin tehtyä tarjouspyynnön rakennesuunnittelusta ja lähetin sen muistaakseni seitsemälle suunnittelijalle joita on suositeltu joko blogeissa, raksakimpassa tai tuttavien toimesta. Tähän mennessä on neljä vastausta joista kaksi tarjousta ja kaksi kieltäytymistä kiireisiin vedoten.