Ameriikan tuliaisia

Työt veivät taas New Yorkin suuntaan ja pohdin pitkään että mihinkä sitä nyt tällä kertaa investoisi. Pitkään mietin kunnon tasolaser -settiä Boschilta, mutta täyty vielä tarkemmin selvitellä mikä lopullinen hinta olisi sillä se menee verottoman tuonnin rajan yli. Eli päälle silloin tulee ainakin ALV 24% sekä mahdollisesti jotain tullimaksuja. Katselin Boschin tasolaseria ja Suomessa samainen setti maksaa tonnin huitteilla. Välillä ollut tuhannessa eurossa ja vähän alle, välillä lähemmäksi 1100€. Jenkeistä sen saisi tämän päivän kurssilla vajaaseen kuuteensataan. Siihen kun laittaa ALV:n päälle niin ollaan reilussa seitsemässä sadassa. Vielä kannattaisi, sillä euroopasta samaista settiä saisi tilattua noin 850€ hintaan + postikulut. Ehkä ensi kerralla siis.

Tällä kertaa sitten mukaan tuli seuraavia laitteita. Luulisin että niille käyttöä keksii. Täytyy vain tapojeni vastaisesti oikeasti lukea manuaalit tällä kertaa niin saa niistä irti kaiken.

Hinnat näkyvät linkeistä, mutta en niitä nyt sen enempää ruodi kun oli hieman vaikea löytää Suomen hintoja/vastaavien hintoja. Luulen kuitenkin että ainakaan enempää ei tullut maksamaan kuin täältä.

Bosch GTL2 Laser Square. Heijastaa pinnalle suorakulman kahdella laserilla. Varustettu kahdella vesivaa'alla ja toimii yhden napin painalluksella.

Bosch GTL2 Laser Square.
Heijastaa pinnalle suorakulman kahdella laserilla. Varustettu kahdella vesivaa’alla ja toimii yhden napin painalluksella.

Bosch GLM 80-R 60 Combo Kit Laser etäisyysmittari (n. 80m saakka) sekä digitaalinen vesivaaka johon sen saa liitettyä. Mittalaitteella pystyy laskemaan myös suoraan kulmia, korkeuksia, pinta-aloja jne. Vaatii ohjeiden lukua.

Bosch GLM 80-R 60 Combo Kit
Laser etäisyysmittari (n. 80m saakka) sekä digitaalinen vesivaaka johon sen saa liitettyä.
Mittalaitteella pystyy laskemaan myös suoraan kulmia, korkeuksia, pinta-aloja jne. Vaatii ohjeiden lukua.

Tässä käyttömahdollisuuksia.

Tässä käyttömahdollisuuksia.

Bosch GPL3T 3-Point Torpedo Laser Alignment Kit Mitenhän tämän kääntäisi? 3-piste laser kuitenkin. Tälläistä en suoraan löytänyt suomessa myytävänkään, mutta pystyy esimerkiksi helposti tarkastamaan viemäriputkien kaatoja yms. Alapinta on kaareva joten pysyy putken päälle itsestään.

Bosch GPL3T 3-Point Torpedo Laser Alignment Kit
Mitenhän tämän kääntäisi? 3-piste laser kuitenkin. Tälläistä en suoraan löytänyt suomessa myytävänkään, mutta pystyy esimerkiksi helposti tarkastamaan viemäriputkien kaatoja yms. Alapinta on kaareva joten pysyy putken päälle itsestään. Mukana myös Dewaltin laset -lasit jotka auttavat näkemään pisteet ja viivat vaikka ulkona.

 

Tässä "torpedolle" käyttötarkoituksia.

Tässä ”torpedolle” käyttötarkoituksia.

4 vastausta artikkeliin ”Ameriikan tuliaisia

 1. Laitteisiin en osaa kommentoida, mutta tulinpa vastavierailulle ja alan kahlaamaan kirjoituksia läpi 🙂 Piirrustukset ehdinkin jo vilaista ja hienolta näyttää! Saunarakennus kiinnostaa erityisesti kun sellaisesta mekin haaveillaan. En vielä ehtinyt katsoa, että valoitatko budjettiasioita mutta kiinnostaisi kovasti kuinka paljon teillä saunarakennus nostaa kustannuksia? Ja paljonko teillä siinä on neliöitä?

  • Toistaiseksi en ole budjettia kovinkaan paljoa avannut, mutta kyllä ajattelin sitä mukaa kun laskujen loppusumma on tiedossa siitäkin kirjoitella ainakin jollain tasolla. Saunarakennuksen nostavaa vaikutusta on vielä vaikea sanoa, mutta omassa budjetointimielessä voisin heittää muutaman huomioon otettavan asian. Osahan tietysti tulisi jollain tasolla mukaan oli sitten saunatilat talossa tai erikseen. Osaa taas voi ajatella että esim. erillisessä autotallissa tulisi myös ko. kustannukset (esimerkiksi kattotuolit)
   – Maanrakennus (kaksi kuoppaa)
   – Anturat (versus esim. ylöspäin lisärakentaminen)
   – Omat sadevesikaivot/rännikaivot/salaojat
   – Runkokustannus (meillä tiiliharkki, voisi olla puutakin)
   – Omat kattotuolit
   – Lisäkustannus lämmityksen mitottamiseksi häviöineen (suurempaa siis)
   – Lämpökanaali rakennusten välille
   – oma ilmanvaihtokone
   – Ehkä hieman enemmän lisäkustannusta ikkunoista

   Tässä nyt mitä ihan kertamietinnällä tuli mieleen. Varmasti muitakin on mutta kyllähän tuolla jo hintaa tulee. Itse rukkasarviolla heittäisin että jos pari-kolmekymppiä enemmän tulee maksamaan kuin jos tekisin saunatilat esimerkiksi kellariin. Ehkä. Riippuu hirveästi myös siitä kuinka paljon pystyy ja on valmis tekemään itse. Kerron kyllä sitten aikanaan kuinka väärässä olin 😀

  • Kiitos vinkistä. Ei ole tarkoitus tehdä maankaivuuta eikä lattiavaluja, joten ehkä siis ylimitoitettu ostos. Kyseinen tasolaser on sisä- sekä ulkokäyttöön joten olisi ollut hyödyllinen varmasti sisälläkin. Mutta niihin hommiin vielä paremmin tuollainen ristiviivalaser toimisi. Katselin että jos duunireissuja jenkkeihin tulisi niin noin nelisensataa olisi hinta jalustan kanssa.

Kommentointi on suljettu.