Kattoristikoiden kilpailutus ja rungon määrälaskentaa

Ristikoita…

Nyt kun rakennekuvia on saatu niin pystyy pistämään tarjouspyyntörumbaan vielä pari palloa lisää ilmaan. Kohta olo on kuin milläkin jonglöörillä. Sitäpä tämä taitaa olla.

Eli kun nyt kattoristikkokaavioita ja vesikattotason kuvia on saatavilla niin pistinpä tarjouspyyntöjä kattoristikoiden osalta liikkeelle. Se mitä olen ymmärtänyt, on että niissä ei välttämättä hirveästi hintaeroja pitäisi tulla. Pari toimittajaa otin mukaan Raksakimpassa suositteluista ja loput sitten ihan vaan googlettamalla. Yhteensä tarjouspyyntöjä lähti 13 kappaletta. Jo etukäteen mietityttää että millähän sitä sitten loppupeleissä päätöksen tekee jos tarjouksia tulee paljon ja kaikki ovat hyvin lähellä toisiaan. Noh, se on sen ajan ongelma.

…ja runkoa

Rakennekuvien myötä ajattelin että pistänpä Wienerbergerille viestiä ja kuvia uutta määrälaskentaa varten. Heiltä tuli jo viime helmikuussa määrälaskenta kun sellaista arkkitehtikuvilla pyysin, mutta silloin kellari oletettiin olevan kokonaan muusta harkosta. Nyt täytyykin sitten saada päivitettyä tietoa. Pyysin samalla laskemaan tarjouksen materiaaleille.

Sitten pitäisi vielä miettiä mistä sitten rupeaisi kyselemään RUH200 -harkkoja kellarin takaseiniin. Taitaa olla useitakin valmistajia. Yksi asia taas lisää perehdyttäväksi… vinkkejä hyvistä (lue: edullisista) paikoista saa antaa jos on lähiaikoina siitä kokemuksia.

10 vastausta artikkeliin ”Kattoristikoiden kilpailutus ja rungon määrälaskentaa

 1. Sepalta sai syksyllä perusharjaristikkoja, hintaa n. 100 €/ kpl. Yllättävän suuria oli hintaerot, kalleimmat tarjoukset 180 €/kpl…
  Harkoissa kannattaa rakennesuunnittelijalta varmistaa, että voitsitko käyttää esim. Lujan tai Lecan ohutsaumamuurattavia ponttiharkkoja = ei tarvitsisi käyttää päätylaastia ja laastin menekki on muutenkin vähäistä, vaakasauman paksuus 5 mm.

  • Sepa ei ole tällä kertaa edullisimpien joukossa. Jahka asia etenee niin kirjoittelen ristikoista lisää.

 2. Tilasin viimeksi Heinolan puurakenteelta komeat ristikot, eli miten on Heinolan ristikot kilpailukykyisiä nykyään? Meinaa uutta projektia pukkaamaan…

 3. Moi!
  Jos mahdollista, niin pistäisitkö nuo kilpailuttamasi kattotuolifirmat näkyville niin voisi kysellä samoista firmoista tarjouksia.

  • Teenpä vielä vaikka yhden kirjoituksen kattoristikoiden kilpailuttamisesta ja valinnan jälkeen toisen sitten missä on enemmän hintatietoja.

 4. ”mistä sitten rupeaisi kyselemään RUH200 -harkkoja kellarin takaseiniin. Taitaa olla useitakin valmistajia. Yksi asia taas lisää perehdyttäväksi… vinkkejä hyvistä (lue: edullisista) paikoista saa antaa jos on lähiaikoina siitä kokemuksia.”
  Näkyy niitä kaupiteltavan myös huutonetissä ja tori.fi -palstoillakin, eli yksi hyvä hankintapaikka on toisten rakentajien ylijäämäkasat. Niitä harkkoja tulee aina tehtaan kuormassa niin jumalaton läjä, että varmasti jää vähintään puoli lavaa yli, ja kukaan ei niitä halua ostaa, eikä maksaa niistä mitään, koska samaa ylijäämää on kaikki muutkin raksat täynnä. Me otettiin omat harkot kellaria varten HB-betonilta, ja lisätilbehöörit muilta rakentajilta, se mitä jäi yli – sen annoin ilmaiseksi kiertoon.

  • Hyvä vinkki. Ei muuta kuin nettiä tiukasti tutkimaan ja hankkimaan ylijäämää 🙂

Kommentointi on suljettu.