Työmaakoppi hankittu!

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin päädyin tulokseen että työmaakoppi/parakki olisi meille paras vaihtoehto sosiaalitilaksi. Yritinkin jo tosiaan ostaa huutokaupasta yhtä, mutta ei onnistunut. Myöhemmin katsastin vielä budjetista, että olin budjetoinut koppiin jopa 3900€, joten sen puitteissa kyllä pitäisi saada ihan hyväkuntoinen yksilö. Uudet sitten on asia erikseen. Tavoitteena on kuitenkin saada se projektin jälkeen myytyä, ja vieläpä mahdollisimman lähellä ostohintaa.

Vuokravaihtoehtoakin selvittelin mutta parista paikasta sain tarjouksen ja ne olivat noin 250-300€ per kuukausi ja siihen päälle vielä kuljetuskulut noin 300€ per suunta. Tällä kaavalla puolen vuoden hinnaksi olisi tullut noin 2400€, joten kiitos ei. Mielummin ostaa oman ja vaikka myisi puolella hinnalla pois, niin olisi kannattavampaa.

Sattui sitten pari päivää sitten osumaan silmiini Tori.fi:ssä yksi parakkiyksilö kohtalaisen lähellä (Mäntsälässä). Otin myyjään yhteyttä ja pyysin sisäkuvia ja kun niissäkin koppi näytti siistiltä, niin sovittiin tapaaminen heti seuraavalle aamupäivälle kun itselläni oli iltavuoro töissä. Sattuipa sitten niin että tietenkin nuorimmainen juuri sinä päivänä sairastui ja jäi päiväkodista kotiin. Onneksi vain köhää ja hitusen lämpöä joten ei muuta kuin kunnolla vaatteita päälle ja matkaan. Perillä sitten oli tilalla paljon heppoja joten pikkukundikin oli ihan fiiliksissään.

Parakki ulkoapäin (kuva myynti-ilmoituksesta, myyjän ottama)

Parakki ulkoapäin
(kuva myynti-ilmoituksesta, myyjän ottama)

Parakki oli ulkoa melko siisti. Hieman oli tuohon paikkaan siirrettäessä saanut siipeensä eli kulmapellit olivat osittain vähän rutussa, mutta uudet pellit oli jo hankittuna ja odottivat vain paikalleen kiinnittämistä. Yksi seinä oli ollut aiemmin avoinainen (liitettynä toiseen parakkiin?) mutta siihen oli viime kesänä tehty seinä (paneeli, tuulensuojalevy, villoitus ja sisälevytys). Sisältäkin koppi oli perussiisti, valkoinen ja muovimatoilla. Vähän tuli mieleen valkoinen taulukangas johon saan oman mielen mukaan sitten tehdä mitä haluan.

Hetken asiaa sitten siinä sumplittiin ja lopulta päätin ottaa sen. Myyjällä oli paikallisia kontakteja kuljetusyrittäjiin joten soittelen heille ensi viikolla. Sovittiin että kuljetuksella ei ole kiire, voidaan molemmat odotella jokunen viikko lumien sulamista. Helpottaa niin lähtöpäässä kuljetusta kuin myös meidän päässä tuontia. Ties vaikka meillä saataisiin jo kaivinkone tontille ja saisi vaikka vielä yhden kuorman soraa tasattua kopin alle. Helpottaisi paikalleen laittamista.

Nyt voi tämänkin ruksia yli tehtävälistalta.

2 vastausta artikkeliin ”Työmaakoppi hankittu!

  1. Paljonko koppi lopulta kustansi? Meilläkin vaihtoehtona oli juuri tuo asuntovaunu, mutta lopulta saatiin työmaakontti lainattua miehen työpaikalta.

Kommentointi on suljettu.