Lausunto kunnallistekniikasta

Pari päivää sitten sähköpostiin pätkähti valmis lausunto kunnallistekniikasta. Hakemus kerkesi olla sisällä noin 3-4 viikkoa. Kun katselee miten se on kierrellyt eri instansseissa, niin ei ihme että vähän kestää. Kantaa ovat ottaneet geotekniikan puoli, kadunsuunnittelu, liikennesuunnittelu, vesihuolto ja viheralueyksikkö. Suuria ylläreitä ei tullut.

Geotekniikka:

– Kellari sijaitsee lähellä putkijohtolinjaa (rasite: naapureiden kunnallistekniikka) ja vaatii maaperätutkimuksen sekä pohjaveden korkeusaseman mittauksen. Molemmat tulossa ensi perjantaina. Periaatteessa muistuttavat että pitää rakentaa ja tukea kellari niin ettei vaurioita naapureiden putkia. Ihan järkeenkäypää. Pohjaveden pintaa ei myöskään saa alentaa kellarin ulkopuolisilla salaojitustasoilla. Tarvittaessa vedenpitävä rakenne.

Kadunsuunnittelu:

– Kadunkorkeudet suunniteltu ja hyväksytty. Katu myös jo rakennettu. Ei huomautettavaa.

Liikennesuunnittelu:

– Liitytään katuun: 1 liittymä. Vähintään 2 autopaikkaa ja pihalla oltava mahdollisuus auton kääntämiseen ilman että tontilta peruutetaan kadulle tai kadulta tontille. Liittymän lähellä pensas- tai muut aidat max. 80cm korkeita näkyvyyden takia.

Vesihuolto:

– Voidaan liittyä yleiseen jätevesiviemäriin, yleiseen vesijohtoon ja yleiseen hulevesiputkeen. Huleveden liittäminen keräyssäiliön ja ylivuotoputken kautta (hakijan suunnitelman mukaan) ok. Naapureiden putket pidettävä ehjänä ja mahdollistettava niiden esiin kaivaminen ja korjaus.

Viheralueyksikkö:

– Ei huomautettavaa mikäli pysytään omalla tontilla. Eli ei saa säilöä mitään maata tai tavaraa viheralueen puolella, eikä saa muokata kaupungin aluetta. Jos (kun) tulee pengerryksiä, ne on luiskattava omalla puolella. Ihan ymmärrettävää.

 

Siinäpä se. Samana päivänä kun sain lausunnon sähköpostiin, laitoin sähköisesti HSY:lle hakemuksen liitoskohtalausunnosta. Mukaan liitteeksi laitoin asemapiirroksen, maanalaisten johtojen kartan, em. lausunnon sekä sähköisenä liitoskohtalausuntohakemuksen. Seuraavana päivänä tuli soitto HSY:ltä ja pari tarkentavaa kysymystä liittymiskohdasta (naapureiden putkesta vai tien alta? Tietysti tien alta oma) ja maininta että käsittely tällä hetkellä vie noin 3vk. Eli ei kerkeä maaperätutkimukseen. Joutuu sitten LVI-suunnittelija ottamaan kantaa kellarin viemäreiden pumppaustarpeeseen ja muutenkin niiden korkoihin. Tästä taas hyvä jatkaa…