Pihasuunnittelijaehdokkaan tapaaminen

Saimme ystävän tuttavan kautta kontaktin pihasuunnittelijaan. Sovittiin tärskyt tälle päivälle tontille ja tunnusteltiin hieman löytyisikö yhteistä säveltä.

Tarkoitus alun alkaenkin oli tehdä pihasuunnittelu ajoissa (eli reilusti ennen kuin kuoppaa kaivetaan), jotta sitten kun maatyöt oikeasti alkavat, on selvät sävelet mitä tontilla säilytetään ja mitä ei. Myös korot ja pengerrykset kun on ajoissa tiedossa, niin voi suoraan kasata maata oikeisiin paikkoihin eikä ehkä sitten myöhemmin tarvitse maksaa kaivinkonetunneista turhaan.

Tapaaminen tontilla sujui ihan mukavasti. Esittelin asemapiirroksen ja oman raapustuksen mitä pihalle haluttaisiin. Sitten kierreltiin ja katseltiin tonttia sekä juteltiin yleistä suunnittelusta ja kasveista. Kovasti oli suunnittelija samaa mieltä mitä itsekin olen miettinyt, eli pyritään käyttämään kaikki mahdollinen maa omalla tontilla jotta säästytään kalliilta poiskuljetuksilta. Kuulemma vanha rikkaruohoinen humuskin kannattaa kasata tontille odottamaan (jos on tilaa) niin säästää hyvin myöhemmin puutarhan perustamisessa kun ei tarvitse tilata kuin vain pintamulta. Rikkaruohoista huolimatta voi käyttää uuden kerroksen alla. Samaten jos maaperätutkimuksessa paljastuu louhittavaa, niin ehdottomasti kivet ja murske käyttöön kun kerta pengerryksiäkin on tulossa.

Omaa raapustelua pihan käytöstä

Saatin tarjous ja nyt mietitään asiaa jokunen hetki. Lopuksi pari kuvaa tontilta jossa on melkoinen valkovuokkoloisto.

Tontilta  3.1 Tontilta  4.1