Viimeinenkin puu kumossa

Käytiin koko perheen voimin eilen tontilla poikkeamassa ja olipahan puunkaataja taas käväissyt. Nyt on se meidän tontin suurin koivukin kumossa ja kadonnut. Tämä siis tarkoittaa sitä, että muutamaa pikkurisua lukuunottamatta kaikki tonttimme kaadettavaksi tarkoitetut puut on kaadettu. Seuraavaksi sitten odotetaan milloin sattuisi Maanrakentaja-Mikolla olemaan kalustoa lähistöllä, niin saattaa olla että risuistaja mahdollisesti kannoistakin pääsisi eroon. Tosin mikäpä kiire tässä vielä…

Kuvaa tontin takareunalta käsin. Näyttää nyt itseasiassa huomattavasti suuremmalta kuin luuli!

Kuvaa tontin takareunalta käsin. Näyttää nyt itseasiassa huomattavasti suuremmalta kuin luuli!

Täältä pohjoisrajalta lähti suurin osa puista. Tulee sitten aikanaan pihasuunnitelman mukaisesti jokunen lehtipuu tilalle.

Täältä pohjoisrajalta lähti suurin osa puista. Tulee sitten aikanaan pihasuunnitelman mukaisesti jokunen lehtipuu tilalle. Kenossa oleva puu ei ole meidän tontin puolella.

Jättikoivustamme jäi kaunis kanto. Ihan kuin kukka :) Vähän näyttäisi lahoakin olevan keskellä.

Jättikoivustamme jäi kaunis kanto. Ihan kuin kukka… Vähän näyttäisi lahoakin olevan keskellä.

Kaupungin puolelta itään päin katsottuna. Näyttää melkoisen ilmavalta nyt.

Kaupungin puolelta itään päin katsottuna. Näyttää melkoisen ilmavalta nyt.

 

 

10 vastausta artikkeliin ”Viimeinenkin puu kumossa

 1. Mukava Blogi lukea. Paljon hyvää asiatietoa rakennusprojektista. Meillä vaimomme kanssa rakennusurakka lähenee loppua. Kohta alkavat sisustussuunnitelmat Puiden kaadosta meillä kävi harmillinen ongelma. Rakennusvaiheessa naapurin tontilla oli muutama kuusipuu, mitkä olivat auringon tiellä. Naapuri sanoi, että voimme kaataa puut pois tontilta. Emme kumminkaan kaataneet niitä tontinraivausvaiheessa. Nyt kun sitten projektimme lähenee loppua ja olemme naapurinkin kanssa riitautuneet projektin aikana niin nyt naapuri ei annakaan meidän kaataa niitä puita pois. Eli olisi pitänyt kaataa puut pois heti kun saimme niihin luvan naapurilta. Jos olet naapurin kanssa puheväleissä, niin tässä vaiheessa on hyvä hetki jutella naapurin kanssa puun kaadosta.

  • Kiitos viestistä. Ihan hyvä vinkki tuo naapureiden kanssa keskustelu vielä kun välit ovat hyvät. 🙂
   Tietenkään kenellekään ei ole etua jos välit menee, mutta etukäteen on mahdotonta sanoa millaisia kommelluksia projektin aikana tulee taikka miten ihmiset niihin suhtautuvat.

 2. Hyvältä näyttää tontti puiden kaadon jälkeen. Jos metsuri on kaatanut puut kannattaa mainita, että 1 kuusipuu on kaatunut todella pahasti toista puuta vasten. Ajan myötä se voi olla todella vaarallinen jos lapsiakin leikkii lähellä. Jos puu on kaatunut naapurin puolelle, niin kannattaa se käydä siivoamassa nopeasti pois.

  • Kyseinen kenossa oleva puu on siis naapurin puolella ja ollut kenollaan jo parisen vuotta. Jokin myrsky sen taisi kallistaa juurineen. Ei siis meidän tekosia 🙂
   Mutta eihän se sitä sen vaarallisuutta vähennä… Täytyy ottaa jossain vaiheessa puheeksi naapurustossa.

 3. Todella hyvältä näyttää tontti kun on raivattu puista. Miten iso muuten teidän tontti on? Kuvassa näyttää todella isolta. Yläkuvasta kun katsoo, niin onko tontin vasemmalla reunalla joku synkkä metsä vieressä, kun on noin paljon puita pystyssä.

  • Tontilla on kokoa tasan 1000m2. Tontin vasemmalla reunalla yläkuvasta katsoen on toinen vastaavanlainen kiinteistö kuin mistä meidän tontti lohkaistiin. Siinä vaan on sellaista varvikkoa, ei suurempaa metsää.

 4. Kääk, teiltä etelän ihmeitä ovat lumet sulaneet lähes tyystin pois! No, raksa-aikanahan se on ihan hyvä.

  • Lumet suli pois mutta uutta tuli nyt taas lauantaina iltapäivästä. Nyt on taas maa valkoinen. 🙂

 5. Näyttäisi ekan kuvan perusteella siltä, että myös vastapäisessä vähän lumisemmassa rinteessä olisi tehty puunkaatohommia, eli nouseeko uusia taloja kohta puoliin myös nyt kuvassa näkyvien talojen taakse? Vantaalla ilmeisesti on alkanut/almassa oikein rakennusbuumi, koska Rekolassakin on nyt useita tontteja myynnissä. Aikaisemmin ei oikein meinannut edes tonttia löytää, tai itse jouduin etsiskelemään vuosia, koska ei haluttu muuttaa lasten nykyisten lähikoulujen alueelta pois.

  • Kyseiset rinteet on muistaakseni kaavoitettu kaupungin virkistysalueeksi. Siellä vaan kaupunki teki tuossa olikohan puolisentoista vuotta sitten kunnon harvennuksen kun taisi yksi puu kaatua rakenteilla olevan talon päälle. Ei siis pitäisi olla tulossa taloja.

Kommentointi on suljettu.