Piippu ja takkakauppaa

Alusta asti olen pitänyt todennäköisimpänä vaihtoehtona meille savupiipuiksi Onpiippua. Ajatus siitä että siellä on yhtenäinen ruostumaton teräsputki sisällä eikä saumoja on jotenkin mukava. Piippu tulee myös heti käyttövalmiina, yhtenäisenä elementtinä tontille. Toimittavassa autossa on oma nosturinsa jolla se saadaan nostettua paikalleen samantien. Yhden tälläisen asennuksen olen nähnyt tuttavien raksalla ja kyllä se vaan näppärää oli.

Syksyn Rakenna ja Remontoi -messuilla Myyrmäessä kävin TaloTalon pisteellä ja juttelin Onrakenteen/Valmistulen edustajan kanssa. Hän kertoi silloin että heiltä on tullut nyt myös takka samalla tyylillä. Eli normaali kiertoilmatakan sydän johon tehdään jo tehtaalla valmiiksi kuori samanlaisesta kevytsorabetonista kuin piipuissakin. Sen sitten saa haluamallaan pinnoitteella ja sydämellä.

Kävin tässä Joulukuun alkupuolella itsellenikin vähän yllättäen TaloTalon Variston pisteellä keskustelemassa asiasta ja sain sitten muistaakseni heti päivän tai parin päästä tarjouksen kahdesta reilun viiden metrin mittaisesta piipusta sekä takasta. Tässä takkakuoressa itseäni kiinnostaa eniten se, että kun sitä koputtaa niin tuntuu olevan massiivisempi kuin esimerkiksi Skamol-levyillä tehdyt kiertoilmatakat. Myös asennuksen nopeus sekä se että piipun liittämisen jälkeinen käyttövalmius ovat positiivisia puolia. Kaiken lisäksi tällä rakenteella saa piippuliitoksen tehtyä suoraan takan päälle, kun paikalla rakennettuna olisi pitänyt tehdä sivuliitos ja koko piippu takan viereen.

 

Tarjouksesta tilaukseen

Tarjousta hinkattiin muutama päivä puolin ja toisin ja joulukuun 29. päivä kävin sitten tekemässä kauppaa.

Piiput nyt siis tulossa paikalle nostettuna, kaikki läpiviennit ja liitokset tehtynä. Toisin sanoen siis ”avaimet käteen”. Takka tulee paikalleen nostettuna ja asennettuna. Piiput ovat yksihormisia, saunalla lattiasta lähtevä ja asuinrakennuksessa takan päältä lähtevä. Hiertopinnoitettuja valkoiseksi ja kaikki läpiviennit, tiivistykset ynnä muut piipunhattuineen kuuluu pakettiin.

Esitekuva takan päältä lähtevästä piipusta

Esitekuva takan päältä lähtevästä piipusta

Takka taas tulee tosiaan kokonaisena tontille toimitettuna, käyttövalmiina ja tehtaalla hyvin kuivuneena. Takkasydämenä Schmid Ekko R 84 (34)57 H. Pinnoite tulee olemaan valkoinen hiertopinta ja suuaukolle tulee alareunaan tumma kivi. Ohessa pari kuvaa tarjousvaiheelta. Näihin kuviin tuli vielä muutama muutos:

  • luukun alareuna tulee noin 450mm korkeudelle jotta näkyisi paremmin niin ruokapöydän kuin sohvankin takaa.
  • Alaosan ilmanottoritilä tulee oikean sivun sijaan vasemmalle. Harkitsemme vielä jos oikealle sivulle tulisi penkki jonka alle saisi puut talteen. Se rakennetaan (jos päätämme sen tehdä) sitten paikalla.
Takkaluonnoksia

Takkaluonnoksia

Suuaukon reunan kiveä kävin pohtimassa Tulikiven Espoon myymälässä jossa kiviä oli enemmänkin esillä. Lopulta kaikkein eniten kiinnosti Tulikiven myymä TK-074 Nero-Neolith, joka on musta, mutta sellainen samettimaisen mattapintainen. Normaalikiven mattaversiosta poiketen tämän pitäisi melko hyvin hylkiä rasvaisia sormenjälkiä ja tahroja. Keraamisena materiaalina myös pitäisi olla todella kestävää. Takkaan tätä ei paljoa tule, joten vaikka onkin normaalia kiveä kalliimpaa, niin hinta tuskin tulee olemaan este. Jos sitten joskus haluaisi keittiön tasot tästä, niin voi olla ettei budjettiin mahdu. Se jää nähtäväksi…

Tässä kuva jonka otin Tulikiven Espoon studiolla. Vieressä Nero Assoluto -kivi joka on kiiltäväpintainen ja tällä hetkellä melko suosittu valinta.

Tässä kuva jonka otin Tulikiven Espoon studiolla. Vieressä Nero Assoluto -kivi joka on kiiltäväpintainen ja tällä hetkellä melko suosittu valinta.

 

2 vastausta artikkeliin ”Piippu ja takkakauppaa

    • Kiva kuulla, että on muillekin hyötyä kuin vain itselleni. Melkoinen opintie tämä on ollut ja on edelleenkin.

Kommentointi on suljettu.