Työkaluhankintoja

Tulipa työn puolesta asiaa Pohjois-Amerikan puolelle Nykkiin ja ajattelin tehdä muutaman pienen hankinnan projektia silmällä pitäen. Tilaus sisään Amazonin kautta ja toimitus suoraan hotellille. Rajana hankinnoille pidin tullin verovapaan tuonnin rajaa: 430€. Suomalaiseen hintatasoon verrattuna voisi sanoa että raja riittää todella hyvin.

Ensimmäisenä löytyi uusi akkukone kahdella Lithium-Ion (3,0Ah) akulla:


Bosch DDH181-01

Tuli hieman sitä jo kokeiltuakin ja ainakin vanhaan koneeseen verrattuna on kyllä ihan eri planeetalta. Tosin melkein mikä vaan kone varmaan olisi. Mukana tuli siis kaksi ns. Fat pack -akkua sekä laturi. Se on tosin Ameriikan mallinen joten täytyy ostaa väliin muuntaja, mutta kollegani mukaan toimii sen jälkeen hyvin. 

Toinen hankinta olikin sitten samaan 18V akkukonesarjaan kuuluva poravasara. Se toimii samoilla akuilla ja on kompakti sekä tehokas.


Bosch RHH180B (Bare tool)


Tämä oli siis pelkkä koneen runko. Mukana ei ollut laturia eikä akkuja. Tuli jo ensimmäinen reikä porattua nykyisen asuntomme uskomattoman ärsyttävään teräsbetoniseinään ja hups! Noin 10s. ja reikä oli valmis. Vanhalla iskuporankoneeella olisin tehnyt samaa työtä varmaan 10 minuuttia. Pitkään odottamassa ollut naulakkokin tuli vihdoin kiinnitettyä kun on kunnon lelut. 😉 

Hieman hintavertailua hankaloitti se, että mallien merkinnät eroavat euroopan ja pohjois-amerikan välillä. Hankala siis löytää aivan vastaavia settejä. Riippuen hieman mistä ostaa, laskeskelin että säästöä tuli joka tapauksessa ehkä noin 40-50% eli luokkaa 400-450 euroa. Ellei jopa enemmänkin.

Ps: Linkit kuvateksteissä

2 vastausta artikkeliin ”Työkaluhankintoja

 1. Kiitos kommentista. Omat kokemukset ovat vielä hyvin vähäisiä laitteista mutta tykkään ideasta että on paljon eri koneita ”click and go” -meiningillä. Sama akku käy jokaiseen. Tarvittaessa vaan laitteiden määrän kasvaessa ostaa vaikka kolmannen akun.

  En tarkasti ole perehtynyt Bauhausin 5v. takuuseen mutta olen ymmärtänyt että täysi takuu olisi 2v. jonka jälkeen sitten alenee viiteen vuoteen mennessä x-prosenttia. Eli ihan täydestä arvosta ei korvaa 2v jälkeen. Voi olla että olen ymmärtänyt väärin. Ja onhan se osatakuukin lisäksi parempi kuin ei mitään lisiä.

  Taisi tulla uusi blogi seurantaan, kiitos. 🙂

 2. Boschin sininen sarja on kyllä mainio. Itselläkin edellinen akkukone toimi moitteetta viisi vuotta kunnes kärväytin laturin. Nyt olen käytellyt Makitaa, joka sopii ehkä vielä paremmin pienehköön käteeni. Boschin vihreässä sarjassakin on nykyään ihan kelpo vehkeitä ja varsinkin bauhausin 5v takuulla ostettuna ne on raksalle ihan hyviä.

  -sami

  meidän raksa löytyy
  brickwing.wordpress.com

Kommentointi on suljettu.