Tontin raivausta ja siistimistä

Tuli sitten puoliksi pyörrettyä puheeni. Kovasti väitin aiemmin ettei kyllä nykyisellään tule ostettua raivaussahaa. No, suoranaisesti ei sellaista tullut hankittua mutta heinä/vesakkotrimmeri kyllä. Kovin on raivaussahamainen pitkän rungon ja käsikahvojen sekä valjaiden kanssa, mutta tehoa vähemmän eikä raivaussahanterää. Eli ei siis raivaussaha? 🙂

Kovasti pähkäilin kunnon laitteen ja kiinalaisten halpisten välillä ja tuntuu että siinäkin tuli otettua sellainen kultainen keskitie. Hankintana eilen noudettu Ryobi RBC30SBSA 30cc 2-tahtimoottorilla varustettu ruohotrimmeri/raivaussaha (tosin edelleen väitän ettei se ole raivaussaha vaikka Ryobin nettisivut niin väittävät).

Ryobi RBC30SBSA. Ensituntumalta riittävän tehokas ja sopiva tarpeisiini.

Toissapäivänä sitten ”menin hieman kokeilemaan moottorisahaa” eli toisin sanoen reilusti toista tuntia tuli harvennettua paksuimpia pikkupuita ja vesakkoja pois tieltä. Tänään sitten jatkoin Ryobin avustuksella kokeillen tuota kuvassakin näkyvää 3-hampaista vesakkoterää. Kyllä maisema hieman siistimmäksi muuttui, tosin paljon vielä jäi trimmattavaa. Paljon paremmin alkaa hahmottamaan tontin alan kun saa pikkasen vehreää niitettyä pois tieltä.

Vaimo myös vinkkasi että mökilläkin tykkää katkoa vesakkoja raivaussaksilla, joten tuli toisena hankintana ostettua Fiskarsin S-kokoluokan raivaussakset koukkuterällä. Nekin on nyt korkattu ja toimiviksi todettu. On muuten hämmentävän kevyet!

Fiskars PowerGear™ Raivaussakset S, koukkuterällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähtötilanne/viidakko:

Siistimisen jälkeen:

Pahoittelut etenkin panoramakuvien suttuisuus. Näyttävät kännykässä ihan hyviltä ja sitten kun lyö ne tietokoneelle, on totuus jotain ihan muuta. Ikinä ei muistu mukaan kunnon järkkäri.

Vaimon uusi lempipaikka: omppupuun alla. Kuulemma ihana paikka laittaa tuoli ja istuskella kirjan kanssa.

Uskomattoman paljon omppuja tulossa!

Tunnelmaa omppupuun varjosta, punaviinimarjapuskan viereltä.

Tässä näkyy ehkä parhaiten (suttuisena tosin) minkä verran on tullut siistittyä.

Kujan päästä käsin. Tehty tilaa puusavottaa varten.

Toisesta takanurkasta käsin. Tuolta katsoen tontti ulottuu hämmentävän pitkälle.

5 vastausta artikkeliin ”Tontin raivausta ja siistimistä

 1. Hei Mikko!

  Kiitos, täytyy kysyä tarjousta jahka vuoden parin päästä on ajankohtaista. Sinulla olisi ainakin lyhyt työmatka. 🙂

  Rakennat, eli silloin lienet joko kujan alkupäässä tai puolessa välissä. Joka tapauksessa, kun joku kerta näet meidän ruskean Seatin kujan päässä, niin tule ihmeessä juttelemaan. Käydään siellä etenkin nyt kesällä silloin tällöin. Kivahan se olisi tuleviin naapureihin tutustua.

 2. Hei
  Tervetuloa seudulle.Rakennan myös samalle kujalle taloa.Teen myös maanrakennustöitä.Olisin kiinnostunut tekemään tarjouksen tontin raivaksesta,puut ja kannot pois.Ja muista maanrakennustöistä kunhan luvat on ok.Terv koneurakointi Mikko Anttila 0400 568274

 3. Jane:
  Kiitos kiitos. Niin meidänkin mielestä. Ja onneksi omppu ja marjapuskat on juuri sellaisessa nurkassa että pitäisi kyllä koko projektin ajan pystyä pitämään ne turvassa. Pystytetään vaikka muuri ympärille!

  Jenni:
  Tervetuloa. Tämä blogi on aloitettu HYVIN ajoissa, mutta tuleepahan taltioitua kaikki pienetkin käänteet. Onko Kuninkaanmäki tuttua jo entuudestaan vai ihan uusi alue teille? Mitäs pidätte? Me asustellaan nykyiselläänkin ihan kulmilla, eli Itä-Hakkilassa. Täytyy nostaa hattua teille. Itselleni on ollut alusta asti selvä että uuden rakennan. Henkilökohtaisesti en jaksaisi remontin vaatimaa yhtä työvaihetta (purkamista ennen kuin saa rakentaa) lisää. Onneksi jotkut ihmiset sentään jaksavat ettei talokanta pääse rappiolle 😉

 4. Kivan oloinen blogi, jäänpä seuraamaan. Itse myös muutin perheen kanssa pari viikkoa sitten Kuninkaanmäkeen. Arvoimme todella pitkään rakennammeko uutta vai remontoimmeko vanhaa. Päätimme sitten remontoida vanhan.

 5. Tosi kaunis tuo teidän tontti! Ja miten ihanaa, että siellä on jo valmiina omenapuita yms. Ei tarvi sitten vuosia ootella satoa 🙂

Kommentointi on suljettu.