Sähkösuunnittelun kilpailuttaminen ja valinta

Kilpailutus

Omakotimessuilla käydessämme tuossa lokakuun lopulla, tuli saatua sen jälkitiimellyksessä parikin tarjousta sähkösuunnittelusta. Sinällään itselläni ei ollut kiire pyydellä tarjouksia, mutta kun nyt niin innokkaasti halusivat tarjota niin mikä jottei…

Lähetin PDF-muotoiset kuvat ja sain jokusen päivän sen jälkeen ensimmäisen tarjouksen sähköjen suunnittelusta meidän projektiin. Hintaluokka noin 1.200€. Siitä parisen viikkoa aika kerkesi valua eteenpäin ja ajattelin että samapa tuo kai olisi nyt tässä samalla hoitaa koko kilpailutuskin alta pois. Laitoin siis tarjouspyyntöjä kahdeksalle suunnittelijalle joista valtaosa oli facebookin raksakimpassa suositeltuja kavereita.

Loppujen lopuksi ihan hyvän kattauksen sitten sain valintapöytään. Yhteensä viisi tarjousta mistä valita. Näiden hintaholkkuma oli noin 950€ – 1600€. Yksi tosin sanoi suoraan että mielellään antaa tarjouksen suunnittelusta + urakasta. Kuulemma on niin paljon kokonaisurakoita ettei oikein välttämättä tuo pelkkä suunnittelu kiinnosta. Hyvä heille. 🙂

Valinta

Noin viikon, puolentoista pohtimisen jälkeen sain tehtyä valintani. Meidän sähköt suunnittelee Selega Oy, Valkealasta.

Miksi?

Kyseiseen firmaan tuli tutustuttua kun suunnittelin valaistussuunnitelmaamme Ad-Luxin avustuksella. He tekevät jonkin asteista yhteistyötä. Jos meille on tulossa päivänvalovalaistusta ja epäsuoraa valaistusta niin Selegalla on ainakin tuttuja tuotteet joita suunnitelmaan pitäisi laittaa.

Äly jossain muodossa on kiinnostanut talon sähköistykseen ja aluksi vakavasti harkitsin eri kotiautomaatioita, mutta asiaa pitkään pohdittuani en ole valmis maksamaan selkästi suurempaa hintaa suunnittelussa ja asennuksessa sen takia että saan hieman helpotusta elämään ja tuttaville WAU-efektejä. Varmasti siis ihan hyviä juttuja nämä väylätekniset ratkaisut mutta meille niitä ei nyt tule. Selega taas tarjoaa ns. perinteisellä tavalla tehtynä monia juttuja jotka muuten toteutettaisiin väylien avulla. Esimerkiksi ulkovalojen käytön hämäräkytkimillä, kaikkien valojen sammustus yhdestä pisteestä, sähköjen katkaisu palohälytystilassa ynnä muuta. Itselleni tämä riittää oikein mainiosti.

Lopuksi vielä hinta heidän tarjouksessaan asettui alimpien joukkoon, joten päädyin valinnassani tähän.