Sähkösuunnittelun aloituspalaveri

Tälle päivälle olin sopinut suunnittelutapaamisen Selegan toimistolle, Valkealaan. Aamusta lapset päiväkotiin, vaimo töihin ja siitä sitten lähdin suhailemaan Kouvolan kupeeseen. Onneksi ei tarvitse moisia matkoja kovin usein ajella. Ei kyllä sopisi itselleni esimerkiksi työmatkaksi.

Suunnittelupalaverin pääsimme aloittamaan aikalailla kello kymmeneltä. Kävimme läpi Honkalan Lassen jo tapaamista varten valmiiksi tekemiä alustavia pistekuvia ja täytyy sanoa, että oli kyllä huomattavasti helpompaa näin kuin lähteä täysin nollasta. Pohjana pistekuvilla oli itse tekemäni valaistussuunnitelmat ja edellisenä päivänä lähettämäni tarvelista sähkösuunnittelijaa varten.

Ensin käytiin läpi kellaria eli sisääntulokerrosta. Sinne tuli hieman muutoksia, pääasiassa hitusen päivittyneen valaistussuunnitelman takia. Pohdittiin myös teknisen tilan järjestystä; minne sähköt, missä lvi jne. Alhaalta ylös putkitusten reittikin päätettiin. Lassella oli valaistukseenkin vielä hieman hienosäätöä ja luulen että se on nyt aika hyvä.

Yläkertakin käytiin tila kerrallaan läpi ja käytännössä kaikki toiveet joita olin esittänyt, onnistuu kuulemma melko yksinkertaisesti tai pienellä askartelulla. Puolin ja toisin tuli hyviä tarkennuksia ja täytyy myöntää että huomattavasti vaikeampaa tämä olisi ollut pelkästään sähköpostin avustuksella. Nyt ei jäänyt epäselvyyksiä ainakaan tähän vaiheeseen. Yläkerrasta sitten siirryimme saunarakennukseen ja pihavalaistukseen ja nämäkin oli melko pikaisesti taputeltu läpi.

Itse palaveriin meni noin 2,5h. Sen jälkeen juttelimme pitkään yleistä sähköistyksestä, suunnittelusta, komponenteista sekä automaatiosta. Välillä keskustelu ajautui aivan muihinkin aiheisiin, palaten jälleen hetken päästä sähköön. Itse tapaamisesta jäi hyvin miellyttävä jälkimaku ja suunnitteluprosessi tuntui jäävän luotettaviin käsiin. Tästä on hyvä jatkaa. Aikataulun puolesta sanoin ettei ole mitään kiirettä, joten katsotaan tarkemmin suunnitelmia jahka on niitä esittää.

Seuraavana aiheena jatkan hieman tarkemmin sähköistyksestä, automaatiosta vs. perinteisestä sekä siitä mitä meille nyt on sitten tulossa ja miksi.