Raksapaku

Rupesin tässä marraskuun aikana etsimään hitusen yleistä katselua aktiivisemmin pakettiautoa. Tarkoitus oli että hyvissä ajoin hankin sen jotta jo nykyisestä kämpästä muuttaessa on muuttoauto käytössä.

Aiemmin jo mainitsinkin että Ford Transit oli aluksi listalla ykkösenä, mutta kun siinä pitkät mallit ovat myös melko korkeita niin ei oikein sitten normaaliarjen kanssa toimi. Työpaikalla kun parkkihalli ei ole turhan korkea niin olisi pitänyt seuraavat pari vuotta mennä suosiolla ulkoparkkiin. Ei innostanut. Rupesin sitten katselemaan Volkswagen Transportereita ja Toyota Hiaceja.

Hiacet alkoivat kiinnostamaan ehkä enemmän sillä ne yksilöt joita Transportereista kävin katsomassa, olivat melkoisia remonttikohteita. Monet tutut myös kehuivat että jos Hiacen hankit niin ei tule korjattavaa niin paljoa. Samaa sai lukea netissäkin monessa paikassa. Ainoa huono Hiacejen kohdalla on se että tarjontaa on vähemmän kuin Transportereita ja hinnat ovat suhteessa muihin melko kovia (ehkä jopa Hiacen nimiin vannojien takia ylihinnoiteltuja).

Viime viikolla nyt sitten löysin erään lupaavan Hiace-yksilön ja kävin koeajolla. Vein sen myös autokorjausalalla työskentelevän tuttavan luokse tarkastukseen ja ikäisekseen sai melko hyvän arvosanan. Pieniä kulumia ja lähitulevaisuudessa eteen tulee jokunen korjattava juttu mutta niinhän autoissa aina. Ainoa selkeä miinus oli huonot renkaat mutta niistä saikin sitten kauppiaan kanssa tingattua hintaa alas. Loppujen lopuksi ihan tyytyväinen hankintaan olen.

Paku on nyt sitte vuosimallia 2000 ja ajettu 322tkm. Ulkoisesti nätissä kunnossa (vaikkei se edellytys raksapakulle ollutkaan) joten pari kolme vuotta on ihan kiva ajella. Ihan kiva tunne kun jotakin konkreettista tapahtuu. Nyt pitää enää myydä perheen kakkosauto pois. Joten jos jollakulla on tarvetta alle 4.000€ hintaiselle pikkusitikalle (C3) niin saa kysellä 😉

Vasemmalla puolella ei ole liukuovea.

Vasemmalla puolella ei ole liukuovea.

Pitkä malli. Vähän likainen mutta eipä haittaa.

Pitkä malli. Vähän likainen mutta eipä haittaa.

Yksi vastaus artikkeliin ”Raksapaku

  1. Ja peräkoukkukin löytyy – sillekin veikkaisin että käyttöä vielä löytyy, jos et omaa kärryä hanki niin saahan niitä lainaksikin, taitavat K-rauta 75:stäkin lainata hyvälle asiakkaalle ihan ilman maksuja! Tai sitten Suutarilan Starkista ainakin. Tosin oma vinkkini on, että katsele seuraavaksi jarrullisia kärryjä. Tai voin kyllä joskus lainailla vaikka itsekin, kun alkuvaiheessa varmaankin tulee esim. 6-metristen harjaterästen vetäminen tontille?

Kommentointi on suljettu.