Raksan sosiaalitilojen pohdintaa

Tuli käytyä viikonloppuna katsomassa erästä myynnissä olevaa asuntovaunua. Pohdin josko se olisi paras vaihtoehto meidän raksan sosiaalitiloiksi. Täytyy kyllä myöntää että olisi siinä puolensa, kuten esimerkiksi helppo siirreltävyys, wc-tilat samassa yhteydessä ja helppo lämpimänä pitäminen. Ikävä kyllä se on mielestäni aivan liian ahdas ratkaisu meille. Itse en ole mikään hirmu suuri jäpikkä ja kuitenkin tuntui ahtaalta, etenkin pöydän ääreen istuminen. Yritä siellä sitten lämpimässä isojen raksa-äijien kanssa tutkia suuria paperisuunnitelmia. Ratkaisu voisi olla optimaalinen jos esimerkiksi olisi pitkä matka kotoa tontille. Silloin voisi tarvittaessa jäädä vaikka nukkumaan sinne. Meillä etäisyyttä tontille kun on vain parisen kilometriä niin ei kannata.

Alkuperäinen ajatus oli hankkia työmaakoppi ja luulen että se on edelleen the way to go. Yritin jo huutokaupasta ostaa sunnuntaina yhtä hyväkuntoista koppia, mutta se meni jollekin enemmän tarvitsevalle. Raksakoppiin on kuitenkin mahdollisuus saada tilava pöytä ja tuolit, mahdollista tehdä haluamansa näköiset hyllykkösysteemit varastointia varten ja pystyypä sinne laittamaan vaikka wc-tilatkin. Asuntovaunuissakin käytettäviä liikuteltavia wc-yksiköitä vaan laittamaan ja pieni väliseinä viereen. Tyhjentäminenkin helppoa.

Nyt täytyy sitten pitää silmät auki josko tulisi hyväkuntoisia koppeja noin 2500-3000€ hintaan vastaan. Vielä ei ole kiire, joten voi pitää silmiä auki ja iskeä heti kun sopiva tulee kohdalle. Miksi hyväkuntoinen? No sellainen on helpompi myydä eteenpäin kun aika koittaa ja onhan se mukavampi olla siistissä tilassa. Itsekin voisi tietysti kunnostaa, mutta en usko että riittää aika tai halu tehdä niin vaikka jokusen satasen voisi säästää tai jopa tienata sillä tavalla. Ehkä se mieli vielä muuttuu.

Toinen vaihtoehto ostamiselle voisi olla sitten vuokraaminen. Se mitä olen surffaillut netissä ja katsellut vaihtoehtoja niin ei kuitenkaan hirveästi kiinnosta maksaa 150-250€ per kuukausi siitä kopista vuokraa. Tässä vaiheessa kun ei oikein tiedä onko kopille tarvetta 4kk vai 10kk. Toki talon edetessä voi taukotiloja ym. siirtää talon sisälle mutta vielä on paha sanoa kuinka nopeasti siihen tilanteeseen päästään. Tavoite on ennen syksyä joten voisi melkein arvioida että 5-6kk voisi olla sopiva aika. Vuokrakontti maksaisi kuitenkin noin 1000-1500€ siinä ajassa. Jos taas löytäisi ostokontin vaikka hintaan 2500€ ja myy sen eteenpäin hitusen halvemmalla niin hinnaksi jää vähemmän. Edellyttää tietenkin että saa sen myytyä… ehkä vielä pitää vuokraustakin miettiä.

4 vastausta artikkeliin ”Raksan sosiaalitilojen pohdintaa

  1. Päivitysilmoitus: Työmaakoppi hankittu! | Kuninkaanmäen Grafiitinmusta täystiilitalo

  2. Työmaakoppi oli meidän projektissa aikaisemmin hyvä. Siinä oli tilaa ja sinne sopi hyvin pöytäkin. Meillä meni kopin hankinta vähän pitkäksi, ja rakennustyöt olivat jo alkaneet kun koppi saapui. Oli hankaluuksia saada koppi tontin reunalle, kun kuoppa oli jo kaivettu. Ensiksi yritimme koppia saada sopimaan tielle, mutta siitä tuli naapureiden kanssa sota. Ja ymmärtäähän sen, kun koppi tukki melkein koko tien. Jos mahdollista, niin koppi kannattaa hankkia jo maanrakennusvaiheen alussa taikka ennen sitä ja koppi kannattaa sijoittaa jo hyvissä ajoin mahdollisimman reunaan tontilla. Ei jää sitten koppi muiden töiden takia tielle.

    • Noin itsekin ajattelin, että kopissa ainakin mahtuu olemaan.

      Meillä on aika näppärää, kun tontin vieressä on iso kaistale kaupungin virkistysaluetta. Sillehän ei tietenkään saa mitään laittaa, paitsi jos on tehnyt vuokrasopimuksen siitä kuten allekirjoittanut. Eli olen vuokrannut kaupungilta maata tontin vierestä ja luulen että se tulee tarpeeseen.

  3. Meillä asuntovaunu oli ja on timpurien nukkumista ja telkkarin katsomista varten, hintaa ei-rekisterissä olevalle ihan siistille vaunulle tuli aikoinaan alle tonnin (siis joitakin satasia). Ruokailua ja piirustusten katsomista varten pistettiin pöydät, tuolit, mikrouuni ja jääkaappi ensin merikonttiin, josta ne siirtyivät kellarin takkahuoneelle sitten kun kellariin oli saatu kattoa jo päälle. Ja hyvin toimi näinkin.

Kommentointi on suljettu.