Rakennuslupahakemus jätetty

Kuten otsikko sanoo, eilen arkkitehtimme Tarja kävi varatulla ajalla Vantaan rakennusvalvonnassa ja jätti rakennuslupahakemuksen liitteineen. Kuulemma olivat rakennustarkastajan kanssa käyneet suunnitelmat läpi ja kaksi pientä juttua tuli eteen. Liitteeksi tarvitaan erillinen pintavesisuunnitelma. Meillä se on ollut ympättynä asemapiirrokseen, mutta Tarja otti tästä kopin ja hoitaa asian. Toinen juttu sitten koski naapureiden kuulemista. Kolmen naapurin suhteen homma ok, heidät olen käynyt jo briiffaamassa projektin tiimoilta. Tuli vielä vaatimus meidän länsipuolen naapurin kuulemisesta… Siinä välissä tosin on 15m kaistale kaupungin viheraluetta, joten arkkitehti oletti ettei sen toiselta puolen tarvitse kuulla. Mutta nyt sitten täytyy hoitaa asia alta pois. Ajattelin käydä piirustusten kera joku päivä morjenstamassa niin saa asian hoidettua. Nyt sitten jänskättämään että kuinka kauan tähän aikaan vuodesta menee luvan saamiseen. Henkilökohtainen arvaukseni on noin kuukausi. Saas nähdä…

Tarjouspyyntöjen osalta hieman edistystä.

 • Tänään tapasin erään maaurakoitsijan tontilla ja sen myötä saan toisen tarjouksen pohjatöistä. Sitten alkaakin haaste saada tarjoukset samalle viivalle. Tarjousta siis odotellessa.
 • Maalämpötarjouksia on tullut tähän mennessä kolme. Niitä laitoin tänään exceliin ja yritin parhaani mukaan purkaa sisältöjä. Ei sekään kovin helppoa. Tällä hetkellä pumppujen koot vaihtelevat välillä 8kW -13kW, porakaivojen syvyydet välillä 150m-200m ja hinnat noin 24.500-29.000€. Lisää tarjouksia kun saa niin exceli sauhuaa.
 • ikkunoiden ja ovien osalta tähän mennessä tarjous tullut Klas1:seltä. Tiiviltä tullut vastausviesti että tarjouspyyntö vastaanotettu ja palaavat asiaan. Profinin kanssa tapaan ensi viikon keskiviikkona ja Skaalan kanssa juuri tänään sovin tapaamisen tiistaille. Domukselta toistaiseksi ei ole kuulunut mitään.
 • sähköurakoinnista ei ole yhtään tarjousta vielä tullut, mutta yksi on vastannut ettei pysty tarjoamaan ja kolmelta tullut vastaus että alkavat laskemaan tarjousta.
 • Autotallin ovistakin pyysin tarjouksia Crawfordilta ja Hörmannilta. Molempia on tutut ja kollegat kehuneet. Hintaeroa yhdestä 5m leveästä ovesta koneistoineen ja kaukosäädöllä jälkimmäisen hyväksi noin 1150€. Molemmat asennettuna.

 

7 vastausta artikkeliin ”Rakennuslupahakemus jätetty

 1. Päivitysilmoitus: Maalämpökilpailutukseen päätös | Kuninkaanmäen Grafiitinmusta täystiilitalo

 2. Kuule, pistäpäs mulle mailia, maalämpöasiasta olisi jotain sydämelläni mutta en viitsi tässä kommenttikentässä lähteä selittämään.

 3. Onko maalämpötarjousten joukossa Diileri ja St1? Kovin suurilta kuulostaa hinnat. Itse pyysin parisen vuotta sitten hintoja (sen jälkeen en ole enää kysellyt ja asennus on aikaisintaan 2-3 vuoden päästä), ja silloin hinnat meidän taloon oli 20 tonnin luokkaa. Reiän syvyys meille 200 metriä ja esim. Vaillant geoTHERM VWS 101/2 10,4 kW pumpulla hinta koko paketille Laroc Energia Centerin kautta olisi ollut tammikuussa 2013 yht. 17.550€ ilman varaajaa (joka meillä jo on).

  Myös St1:ltä ja Diileriltä tuli hyvät tarjoukset. Mitoitus näissä meille tulleissa tarjouksissa on 85%:n teholla 241m2:n neliön talolle.

  Onko hintataso sitten noussut? Itse olen ollut siinä uskossa, että maalämpöbisneksessä kilpailu koko ajan kovenee, ja hintataso laskee sen myötä. Mutta en ole tosiaan mistään aikaan mitään hintoja nyt kysellyt.

  • Diileriltä ja ST1:seltä on kysytty tarjousta myös, mutta ei ole vielä kuulunut mitään. Meillä tietysti hintaan vaikuttaa hybridivaraaja sekä tietty lämpökanaali saunarakennukselle. Jahka lisää tarjouksia saa niin pääsee näkemään mihin tasolle tarjoukset asettuvat.

   • Ota mukaan myös lämpöykkönen! Meillä tehtiin tarjouskierros tuossa ennen kesää. Hintojen vertailu on tosiaan aika vaikeata kun sisällöt ovat aika erilaisia. Me kallistuimme Lämpöykköseen kokonaishinnan (Viesmann 300-G 12,9kw pumppu, lattialämmitys, 1000l hybridivaraaja, konvektorit, poraus 260m) ollessa joitakin satasia halvinta (Laroc) kalliimpi, mutta suurempi pumppu ja boileri sekä tehokkaammat konvektorit oli tässä paketissa.

    Lisäksi olivat mukavia tyyppejä 🙂 Kuten omassa blogissani painotan, niin tämä asiakaspalvelu on tärkeintä. Kävi jopa niin että heidän eka myyjä jonka kanssa puhuin siirty toiseen firmaan, mutta jaksoi kuitenkin käydä kanssani läpi pitkän kysymyspatteristoni vaikka ei enää siitä mitään hyötynyt. Täysin päinvastaisen kuvan sain taas Lämpödiileristä: kun he kuulivat että olimme päätyneet toiseen toimijaan sain heidän myyjältä aika hyökkäävän ja vihaisen puhelun. Tivasivat sitä että miksi olin jo päätynyt toiseen toimijaan vaikka emme olleet edes tavanneet (ja en edes koskaan ollut puhunut heidän kanssa, vaan urakoitsijamme oli). Oli varmaan huono päivä kun ei selitykseski hyväksynyt edes sitä, että olivat useita tuhansia muita kalliimpia.

    Niin ja ne hinnat: ilman lattialämmitystä ja konvektoreita olivat hinnat 20-26k, niiden kanssa 29-36k. Kalleimmat olivat ST1&Lämpödiileri, halvin Laroc ja Lämpöykkönen. Lämpöpumppu Oyn pumppukokonaisuus oli halvin, mutta eivät tarjonneet sitä mitä olimme pyytäneet joten tippuivat pois.

   • Hei,

    Kiitos kommenteistasi. Meillä itseasiassa on mukana Lämpöykkönen. Sieltä on toistaiseksi itseänikin vakuuttanut palveluinnokkuus ja halukkuus. Jos on hinta hyvin lähellä muita sopivia niin asiakaspalvelussa kyllä vie etunenälle. Kyllähän nämä järjestelmät kalliita ovat investointeina, mutta uskon että pitkässä juoksussa kyllä kiittelee hankintaa. Nyt on seitsemän tarjousta kasassa ja täsmennyksiä odottelen vielä muutamiin. Sitten se vasta hierominen alkaakin. 🙂

Kommentointi on suljettu.