Rakennuslupahakemus jätetty

Kuten otsikko sanoo, eilen arkkitehtimme Tarja kävi varatulla ajalla Vantaan rakennusvalvonnassa ja jätti rakennuslupahakemuksen liitteineen. Kuulemma olivat rakennustarkastajan kanssa käyneet suunnitelmat läpi ja kaksi pientä juttua tuli eteen. Liitteeksi tarvitaan erillinen pintavesisuunnitelma. Meillä se on ollut ympättynä asemapiirrokseen, mutta Tarja otti tästä kopin ja hoitaa asian. Toinen juttu sitten koski naapureiden kuulemista. Kolmen naapurin suhteen homma ok, heidät olen käynyt jo briiffaamassa projektin tiimoilta. Tuli vielä vaatimus meidän länsipuolen naapurin kuulemisesta… Siinä välissä tosin on 15m kaistale kaupungin viheraluetta, joten arkkitehti oletti ettei sen toiselta puolen tarvitse kuulla. Mutta nyt sitten täytyy hoitaa asia alta pois. Ajattelin käydä piirustusten kera joku päivä morjenstamassa niin saa asian hoidettua. Nyt sitten jänskättämään että kuinka kauan tähän aikaan vuodesta menee luvan saamiseen. Henkilökohtainen arvaukseni on noin kuukausi. Saas nähdä…

Tarjouspyyntöjen osalta hieman edistystä.

  • Tänään tapasin erään maaurakoitsijan tontilla ja sen myötä saan toisen tarjouksen pohjatöistä. Sitten alkaakin haaste saada tarjoukset samalle viivalle. Tarjousta siis odotellessa.
  • Maalämpötarjouksia on tullut tähän mennessä kolme. Niitä laitoin tänään exceliin ja yritin parhaani mukaan purkaa sisältöjä. Ei sekään kovin helppoa. Tällä hetkellä pumppujen koot vaihtelevat välillä 8kW -13kW, porakaivojen syvyydet välillä 150m-200m ja hinnat noin 24.500-29.000€. Lisää tarjouksia kun saa niin exceli sauhuaa.
  • ikkunoiden ja ovien osalta tähän mennessä tarjous tullut Klas1:seltä. Tiiviltä tullut vastausviesti että tarjouspyyntö vastaanotettu ja palaavat asiaan. Profinin kanssa tapaan ensi viikon keskiviikkona ja Skaalan kanssa juuri tänään sovin tapaamisen tiistaille. Domukselta toistaiseksi ei ole kuulunut mitään.
  • sähköurakoinnista ei ole yhtään tarjousta vielä tullut, mutta yksi on vastannut ettei pysty tarjoamaan ja kolmelta tullut vastaus että alkavat laskemaan tarjousta.
  • Autotallin ovistakin pyysin tarjouksia Crawfordilta ja Hörmannilta. Molempia on tutut ja kollegat kehuneet. Hintaeroa yhdestä 5m leveästä ovesta koneistoineen ja kaukosäädöllä jälkimmäisen hyväksi noin 1150€. Molemmat asennettuna.