Rakennekuvia vihdoinkin

Tänään aamulla sain rakennesuunnittelijaltamme viestiä, että ihme on tapahtunut ja tulen tänään saamaan luonnoksia sähköpostiini. Johan niitä on odoteltukin. Osittain ehkä omaakin syytä kun menin sanomaan ettei ole mikään hirmu kiire… lienee sitten monet muut projektit menneet kiireellisyydessä edelle. Nyt kuitenkin pienen hoputtamisen jälkeen sain vihdoin tänään kuvia.

Lisäpohdintaa tuli  mm. parvekkeen pilareista; puu, teräs vai harkko. Harkko ilmeisesti olisi halvempi kuin teräs. Visuaalisesti teräs taas ehkä toisi vähemmän raskaan vaikutelman. Jos taas alakerran osuudelta menee teräkseltä niin onko se sitten yhdenmukaisen näköinen yläkerran kanssa jos hoitaa sen puulla? Ehkä sillä ei ole väliä kun tulee kuitenkin säleikköä/kaidetta rajaamaan sitä. Ja puusta on helppo tehdä saman levyinen ja jos molemmat maalaa niin lienee ihan ok näköinen. Näillä näkymin siis menemme parvekkeen alapuolelle teräspilareilla (120×120) ja parvekkeen päälle 115×115 puupilareilla.

Väliseinistä oli myös kyselyä. Muista harkoista vai Porothermistä nekin. Wienerbergerin määrälaskelmassa viime keväältä oli laskettu kantavat väliseinä 20-50 plan -harkolla ja kevyet väliseinät taas 10-50 plan -harkolla. Eli noilla mennään.

Yksi huomionarvoinen juttu on myös kellarikerroksen porrastus. Ajatus oli tehdä se niin että maanpaineseinät ja kaikki maan alle jäävät osat tulee RUH-harkoilla (RUH200 +Eriste 80mm + RUH200) ja sitten maan päälle jäävät osat tulevat 500mm Porothermista. Sillä saadaa myös pieni pykällys ulkopuolelle ja mielestäni se on jotenkin arvokkaamman näköinen kuin suora seinä joka rajataan vain rappauksella. Makukysymyksiä 🙂  Tästä porrastamisesta taas tulee korkeuden suhteen haasteita mitoitukselle. Porotherm kun on 250mm ja RUH on 200mm. Eli joutunee tekemään täytevaluja. Tätä vähän selvitellään, että onko kuinka suuri työ/kustannusvaikutus vai pitäisikö mennä kuitenkin yhdellä materiaalilla kellari ja toisella sitten yläkerta.

Ja tässä vielä vähän kuvia:

Leikkauskuvia

Leikkauskuvia

Kellarikerroksen seinät

Kellarikerroksen seinät

Asuinkerroksen seinät

Asuinkerroksen seinät

Ontelolaatasto

Ontelolaatasto

Anturat

Anturat

Perustusdetaljit

Perustusdetaljit

Räystäät

Räystäät

2 vastausta artikkeliin ”Rakennekuvia vihdoinkin

  1. ”Näillä näkymin siis menemme parvekkeen alapuolelle teräspilareilla (120×120) ja parvekkeen päälle 115×115 puupilareilla.”

    Entä jos laittaisit kaikki pilarit puusta, niin kiinnitykset olisi aika helppo tehdä? Vai tuleeko niihin asumisaikana esim. mitään jouluvaloja tms. koristeita roikkumaan? Kesäisin esim. amppeli?

    • Varmasti olisi helppo kiinnittää. Tiedä sitten kantavuudesta kun parveke tulee ontelolaatasta niiltä osin kun ei ole kylmän varaston päällä. Vaimon mielenrauhan suhteen myös erityishuomio kantavuudelle… Ettei romaha. 🙂

Kommentointi on suljettu.