Pohjatutkimuksen kilpailutusta

Tuli arkkitehdiltä viestiä, että nyt alkaisi olla aika maaperätutkimukselle. Sain myös häneltä listan suosittelemistaan toimijoista. Niin maaperäsuunnittelijoista kuin muistakin. Raksakimpassa sekä muualla netissä on tullut jo aiemmin katsottua potentiaalisia tontin kairaajia ja aika paljon on positiivisessa mielessä ollut esillä Uudenmaan Pohjatutkimus Oy. Laitoin tarjouspyynnön viime viikon keskiviikkona klo 16:00 sisälle ja 16:41 tuli vastaus. Mielestäni aika pätevää toimintaa. Toisen tarjouspyynnön laitoin Tuusulan Maaperätutkimus Oy:lle. Positiivisia palautteita on tullut luettua myös heidän toiminnastaan. Tänään laitoin sitten uudelleen Tuusulan maaperätutkimukselle viestiä sekä vielä yhden tarjouspyynnön Uudenmaan Maanrakennussuunnittely Oy:lle. Hyvää palautetta myös lukenut heidän puoleltaan. Nyt sitten tuli melko nopeasti molemmilta vielä kilpailevat tarjoukset.

Tarjouspyynnössä kerroin projektista ylipäätään, tontin tiedot, rakennussuunnitelmat (kahteen rakennukseen) sekä laitoin liitteeksi ensimmäisen version asemapiirroksesta. Arkkitehdin pyynnöstä muistin myös mainita, että rinnetontin ollessa kyseessä tarvitsisimme myös paljon korkotietoja jotta rakennukset saadaan istumaan tontille hyvin.

Ensimmäinen tarjous 

 

Tuli Uudenmaan Pohjatutkimukselta ja oli hinnaltaan tasan pyöreä 1.000€ sisältäen työn, alv:n ja matkakulut. Sinänsä mielestäni linjassaan mitä on muissakin blogeissa sekä raksakimpassa ollut puhetta. Hintaa varmaan hieman nostaa toisen rakennuksen osuus sekä korkotietojen pyydetty paljous. Tarjous sisältää siis seuraavat asiat:
– Pintavaaitus/kartoitus kaupungin/arkkitehdin edellyttämässä laajuudessa (dwg-muodossa).
– Painokairaus/tärykairaus 7-9 pisteestä.
– Työnaikainen pohjavesihavainto kairauspisteestä
– Perustamistapalausunto
– työn voisi tehdä viikon 13 jälkeen

Mahdollisia lisätöitä VAIN tarvittaessa (tässä oikeastaan ainoa meitä ehkä koskeva):
– Kellarikohteissa pohjavesiputki (50€/m), tarpeellisuus sähköpostiviestin mukaan selviää kairattaessa.

Pohjavesiputken käyttö ja tarpeellisuus vielä jäi vähän epäselväksi. Kysäisin sitä ja vastauksesta kävi ilmi, että kellarilliset kohteet edellyttävät käytännössä aina pohjavesiolosuhteiden selvittämistä ja tämä sitten toteutetaan pohjavesiputkella. Tietyissä tapauksissa sitä ei tarvitse, kuten jos kallio on lähellä tai kellaria ylipäätään ei voi toteuttaa. Toisessakin tarjouksessa otettiin kantaa pohjavesiputkeen joten täytyy siis henkisesti varautua siitä tulevaan lisäkustannukseen.

Toinen tarjous

 

Tuli taas Tuusulan Maaperätutkimukselta. Hinta oli 900€ ja sisältää seuraavaa:

– 6 kappaletta painokairausta/tärykairausta
– Jos paalutettava paikka, 1 siipikairaus varmistamaan että teräspaalua voi käyttää
– Pintavaaitus acad- ja pdf -muodoissa
– Erikoisena lisänä oli  Insinöörin suorittamat työmaakäynnit 124€/kerta ja näitä tulee kuulemma yleensä vain Vantaalla. Joten pitänee laskea hinnan päälle.
– Pohjavesiputken osalta kärkikappale 100€ + 60€ per metri sen jälkeen.
– Perustamistapalausunnon
– Työn voisi tehdä n. 7 päivää tilauksesta


Kolmas tarjous

Tuli sitten vielä Uudenmaan Maanrakennussuunnittelun puolelta. Hintaa tälle tulisi 750€, mutta pintavaaitus tulisi eri firman kautta ja kustantaisi veroineen noin 300€ lisää. Joten samoihin hintoihin menee. Tarjous sisältää:
– Painokairaukset päärakennukselle (yleensä 4kpl)
– Kairaukset erilliselle rakennukselle (1-2kpl)

– Kairauspisteiden vaaituksen
– Perustamistapalausunnon
– Pohjatutkimuskartta + kairausdiagrammit
– Työ onnistuisi tämän hetken tiedon mukaan vasta viikolla 15-16

Näistä sitten päättämään. Hirmu kiirettä meillä ei ole, mutta toisaalta miksipä hirveästi venyttämäänkään. 

2 vastausta artikkeliin ”Pohjatutkimuksen kilpailutusta

  1. Hyvä idea. Mitenhän ei tullut taas mieleen. Laitoinkin heti kyselyä. Säästö se on pienikin säästö.

  2. Ei sattuisi Uudenmaan Raksakimpassa tai muuten lähistön katukuvassa olemaan muita rakentajia lähistöllä ja samassa vaiheessa, jolloin esim. 2 tutkimusta niputtamalla ajokulut ja tutkimuksen kpl-hinta laskevat kai hiukan. Itse kuulin tämän vinkin vasta sitten kun olin oman tutkimukseni jo teettänyt.

    Tosin teki niin taikka näin, niin isot rahat tässä kohtaa ei ole kyseessä.

Kommentointi on suljettu.