Pientä viilausta toisiin luonnoksiin

Toisissa luonnoksissa pääsimme jo hitusen lähemmäksi sitä mitä haluamme. Näitä tuli noin viikon ajan tutkittua ja pohdittua yhdessä vaimon kanssa kun arkkitehti oli lomalla. Suurempia muutoksia ei tullut, pieniä viilauksia sitten senkin edestä.

Julkisivun puolella tulee muutamia muutoksia:

 

 

– Koko parveke katetaan. Eipähän sada suoraan lunta ja vettä sinne ja myöhemmin helpompi lasittaa kokonaan.

Etelän puolella hieman enemmän muutoksia.
– Erillinen kulkuovi autotalliin. Ei tarvitse välttämättä aina avata isoa ovea.
– Makuuhuoneiden ikkunat madaltuvat hieman jotta ikkunoiden yläpuolelle jää riittävästi tilaa kiinteää parvea varten. Ainakin pienimpään makuuhuoneeseen sellainen rakennetaan heti alusta asti.

Kellarikerroksessa seuraavanlaisia viilauksia:

– Kylmään varastoon lisätty pieni ”kellarin ikkuna” jotta tilaan tulee edes hitusen luonnonvaloa
– Kuraeteisen ikkuna muutetaan samanlaiseksi ”kellarin ikkunaksi”. Ei tarvitse kenenkään nähdä ovelle tullessa kuinka kuravaatteet roikkuu kuivumassa.

– Autotalliin siis erillinen kulkuovi.
– Ovi joka menee varaston kautta sisälle, voisi siirtyä hieman vasemmalle. Jättäisi enemmän tilaa varaston nurkkaan jos joskus sinne haluaa jotain tehdä.

– Kylmä kellarin idea kuopattu. Tilalle siis normaali varasto joka toimikoon kodintarvikevarastona. Perhepakkaukset talous- ja wc-paperia mahtuvat tänne, myös arkkupakastin ja tarvittaessa vaikka jokin halpa kakkosjääkaappi. Se jääkaappi voisi sitten olla käytössä vain tarvittaessa kuten jouluna.
– Pyykkikuilu puuttui luonnoksista kellarin osalta. Kun tekee pienen syvennyksen kaapeille, saa putken suorana kaappeihin.

Asuinkerroksen muutoksia:

– Liukuovien kokoa kasvatettava. Huomasin jälkikäteen että Domus Schücon minimikoko on 1860mm ja Profinin 1590mm. Suunnitelmissa ovien leveys oli 1500mm. Kasvatetaan todennäköisesti kokoon 1890mm, jolloin halutettamme mahdollistetaan myös Profinin kolmiruutuinen SD B -malli. Tai sitten vaan leveämmillä ruuduilla SD A. Joka tapauksessa nyt voi sitten kilpailuttaa kummankin valmistajan.
– Olohuoneen ikkunoita länteen päin kasvatetaan. Ei nyt sentään mitään lasiseinää mutta hieman lisää valoa. Etenkin ruokapöydän kohdalle ikkunaa voisi vähän levittää jotta istuessa näkee ulos.
– Takkaa hieman ruokatilan suuntaan. Jää tilaa L-muotoiselle luukulle. Ruokatilan pöytä on nyt mitoitettu 160x160cm pöydän mukaan. Kun tilan näkee ja jos tuntuu ahtaalta, niin mennään sitten 150×150 kokoon.

– Pienimmän makuuhuoneen kokoa tullaan kompensoimaan kiinteällä 150cm leveällä parvella. Kun ikkuna hieman madaltuu (normikorkeuksiseksi siis) jää ikkunan yläreunasta noin metrin verran ylöspäin tilaa. Parven alle siis jäisi noin 2m joten sinne mahtuu hyvin vaikka mitä.
– Ikkunaa myös siirretään hieman jotta nurkkaan jää tilaa kaapistolle.

-Meidän vaatehuoneen liukuovi pois.
– Yleiskylppärin/lasten kylppärin pönttö ja lavuaari vaihtavat paikkaa keskenään.

Yksi vastaus artikkeliin ”Pientä viilausta toisiin luonnoksiin

  1. Oho, olettepas te tehneet tehokkaasti pienen fiilauskierroksen. Ja kyllä – todella paljon hyviä ajatuksia ja hyviä huomioita.

Kommentointi on suljettu.