Pientä hiipimistä etiäpäin…

Pihasuunnittelu

Maanantaina 18.11. pihasuunnittelija tuli käymään meillä ensimmäisen luonnoksen kanssa. Mukana oli myös melkoinen nippu erilaisia kasvivaihtoehtoja valittavaksi.

Itse luonnos näytti itseasiassa oikeastaan aika kivalta. Siinä pihasta oli muotoutunut aika kivan suojaisa pihapiiri. Itse ehkä omassa raapustelussani olin pyrkinyt liiankin hyvin käyttämään jokaisen neliön pihasta. Tämä on varmasti lopputuloksen ja oleskelun kannalta parempi. Kun saadaan sähköisenä seuraava luonnos niin tulee sitten tarkempi läpikäynti tännekin.

Raksapaku

Muuten pientä edistystä parillakin eri saralla. Raksapakun hankinta/metsästys on alkanut. Perheen kakkosauton rahoitusosuuden maksoin pois jotta on helpompi lähteä myymään. Yhtä lupaavaa pakettiautoa kävin katsomassa eilen mutta tuttu mekaanikko kun tarkasteli sitä niin olisi tullut varmaan vähän liian kalliita remppoja lähiaikoina. Hakusessa nyt tällä hetkellä näillä näkymin parin kolmen vuoden ajoon Toyota Hiace tai Volksvagen Transporter. Molemmista pitkä malli ja hintaluokassaan noin 2.000 – 4.500€. Alunperin olin harkinnut Ford Transittia mutta käytännön seikat eivät oikein sitä salli. Duunissa pitäisi päästä käyttämään parkkihalliakin ja sinne pitkät Transitit ovat liian korkeita.

Sähkösuunnittelu

Tänään myös lähettelin tarjouspyynnöt sähkösuunnittelusta eteenpäin. Katsotaanpa millaisia vastauksia tulee. Yksi tarjous itseasiassa on jo. Myyrmäen omakoti-messuilla tuli juteltua Terawattin edustajien kanssa ja sieltä sain jo tarjouksenkin. Lähetin nyt vielä 8 tarjouspyyntöä suunnittelijoille/firmoille joista olen saanut eri blogien, tuttujen tai facebookin raksakimpan kautta suosituksia.

4 vastausta artikkeliin ”Pientä hiipimistä etiäpäin…

  1. Kiitos kommenteista. Itselläni tarkoitus on juurikin Mikan mainitsema yhdistelmä. Eli pitkä paku ja siihen päälle sitten peräkärry. Luulisin että ko. yhdistelmällä pärjää sen mitä tarvitsee. Loput sitten toimitettuna tontille. 🙂

  2. Yleisesti ottaen Hiace on kyllä aika toimintavarma peli (Toyotan tehdas osaa tehdä auton, myös henkilöauton). Toki remonttibudjettiin vaikuttaa auton hintaluokka hankintahetkellä. Hiacella saa näppärästi ainakin pikkutavarat liikuteltua, mutta alkuvaiheessa tarvitaan myös ainakin harjaterästä, mitä myydään 6m kankina. Jos on Hiacen perässä jarrullinen kärry (esim. autotrailer) jossa vähintään 4,5 metrin lavapituus ja kantavuutta pari tonnia, niin se on Hiacen kanssa kova peli.

  3. Peesaisin edellistä. Kuomullinen kärry tuohon hintaan. Tuon hintaisesta pakusta ei ole kun harmia rakennusaikana. Lisäksi hieace ja transporter ovat vielä niin auttamattoman pieniäkin oikealle rakentajalle.

  4. Osta kuomullinen iso peräkärry, halvassa pakussa saat helposti paljon remppoja. (nimim. molemmat löytyy)

Kommentointi on suljettu.