Lohkominen edistyy

Tänään kusti oli toimittanut postilaatikkoon kutsut lohkomisen toimituskokoukseen. Kyseinen tilaisuus on Vantaan mittausosastolla heinäkuun alkupuolella. Onni sentään että osui minun vapaapäivälle. Onhan se mielenkiintoista päästä näkemään mitä siellä tapahtuu, vaikka kutsussa myös mainittiin että asianosaisen poissaolo ei estä toimituksen suorittamista.

Maanmittauslaitos sanoo sivuillaan tilaisuudesta seuraavaa:

Toimituskokous

”Lohkominen koostuu maanmittaustoimistossa tehtävästä arkistotyöstä, toimituskokouksesta, maastotöistä, asiakirjojen laadinnasta ja toimituksen rekisteröimisestä kiinteistörekisteriin.
Lohkomisen asiat käsitellään toimituskokouksessa, jossa asianosaisten on hyvä olla läsnä. Asianosaisten poissaolo ei kuitenkaan estä toimituksen suorittamista.
Toimituskokouksessa tehtyjen päätösten perusteella muodostetaan uusi kiinteistö ja perustetaan sen käyttöä varten tarpeelliset oikeudet esim. tieoikeus. Mikäli uutta kiinteistöä varten on perustetaan oikeuksia, käsitellään niihin liittyvät korvausasiat myös lohkomistoimituksessa.
 Toimitusinsinööri selvittää kokouksessa, kohdistuuko muodostettavan kiinteistöön alueeseen aikaisemmin perustettuja rasitteita tai oikeuksia.
Toimituskokouksessa käsitellään myös osuus yhteisiin maa- ja vesialueisiin, jos luovutuskirjassa on sovittu, että määräala saa niihin osuuden.
Myyjän kiinteistöä koskevat kiinnitykset kohdistuvat myös määräalaan, ellei määräalaa niistä erikseen vapauteta. Määräalan omistajan pyynnöstä voidaan kiinnityksistä vapauttaminen käsitellä myös lohkomistoimituksessa.
Mikäli vanhoissa rajoissa on epäselvyyttä, rajan paikka selvitetään ja vahvistetaan lohkomisen yhteydessä tehtävässä rajankäynnissä. Tällöin toimitusinsinööri kutsuu myös rajanaapurit toimituskokoukseen.
Muodostettavalle kiinteistölle annetaan kokouksessa määräalan omistajan ehdottama nimi.
Kokouksessa käsitellään myös toimituskustannusten määräytyminen sekä kustannusten mahdollinen jako asianosaisten kesken. ”

Kaikkea sitä oppii tässä pikkuhiljaa. Askel eteenpäin se tämäkin pieni askel on 🙂

Blogissakin oli juhannuksen aikaan mennyt ensimmäinen tuhatluku rikki lukukertojen määrässä! Vaikkei ole vielä edes oikeasti aloitettu. Juhlan paikka 😉

2 vastausta artikkeliin ”Lohkominen edistyy

 1. Onnea projektiin sinnekin päin!

  Laitetaan maanrakennus Vesterinen suosituslistalle ja varmasti ainakin tarjousta täytyy kysyä sieltäkin kun joskus sen aika tulee. Kiitos vinkistä.

  Pirtakujan rakennukset on tuttuja, on tullut käveltyä lenkkejä siellä paljonkin ja ovathan he tulevia naapureita, joten pääsee tarkemminkin haastattelemaan hyvistä kontakteista 😉

 2. Onnea rakennusprojektillenne.

  Toivotaan että kaikki sujuu hyvin rakentamisen aikana. Vaimon kanssa olimme viime vuonna samassa tilanteessa. Tontti oli ostettu ja aloille suunnitella taloa. Rakennamme tällä hetkellä talo heikinlaaksoon ja nyt olemme saaneet maanrakennustyöt valmiiksi ja seuraavaksi pääsemme tekemään talon perustuksia.

  Jos et ole vielä valinnut maanrakentajaa niin voin suositella Kuljetus Vesterisen Vili Vesteristä Sipoon Söderkullasta. Vesterinen teki meille talon pohjat, pihatiet, salaojat yms kaikki maanrakennukseen liittyvät ja jälki oli todella hyvä. Aikataulussa ja budjetissa pysyttiin maanrakennustöiden osalta.

  Viime vuonna kun valitsimme maanrakentajaa niin kävimme katsomassa Kuninkaanmäessä Pirtakujalla missä kuljetus vesterisen kaverit olivat rakentamassa 3 talon pohjia ja pihoja. Jälki oli todella vakuuttavaa ja tehokasta.

  Ja samalla katselimme kun he rakensivat todella hienoja kivimuureja kivistä. Taitavia ja näppäriä kavereita koneiden kanssa. Sillon teimme valinnan että meidän maanrakennustyöt tekee kuljetus vesterinen. Käykää katsomassa taloja Pirtakujalla jos siellä päin liikutte.

  Todella mukava lukea blogeja missä muutkin rakentaa niin pystyy samalla saamaan neuvoja ja vinkkejä tulevaan.

Kommentointi on suljettu.