Kattotuotteet tilattu

Rungon päätöksen yhteydessä tulin maininneeksi että pohdin vielä kattoa. Ottaako siihen poltetun tiilen Wienerbergeriltä vai betonikattotiilen joltain muulta valmistajalta. Kilpailutin eri materiaaleja ja lopulta päätös oli kahden välillä. Ottaako Wienerbergerin poltettu tiili vai Ormaxin betoninen.

Kattohan meillä on ollut ulkonäkönsä puolesta selvä melkolailla alusta asti. Tasainen, sopivan moderni musta/tumma kattotiili. Alunperin luulin että Koramic Actua on aina lajissaan mutta onneksi tulin sitten etsineeksi vaihtoehtoja sillä monellakin valmistajalla on vastaavia. Tarjouksia pyysin A-tiilikatteen Aavasta, Ormaxin Minsteristä ja Bendersin Carismasta. Lopulta Bendersistä en saanut yhtään tarjousta ja rautakaupat joista tarjouksia pyysin kovasti suosittelivat kaikki Ormaxia. Samaan pakettiin sitten pyysin myös tarjoukset kattoturvatuotteista (lumiesteet, kattosillat, lapetikassarjat…) ja aluskatteesta.

Koramic actua mattamusta

Koramic actua mattamusta

Ormax minster musta

Ormax minster musta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki tarjoukset vein taas tapani mukaan exceliin jotta pääsi kunnolla vertailemaan eri tuotteiden hintoja ja ominaisuuksia. Tarjouksia lopulta sain sen yhden alkuperäisen tarjouksen Wienerbergeriltä ja kaksi kappaletta A-tiilikatteen tuotteilla. Ormaxin tuotteilla sain neljä kappaletta joista yksi tipahti heti pois kun olisi pitänyt maksaa tilattaessa, viimeinen oli lähirautakaupasta ja tipahti myös pois koska hinta oli noin kolmisen tonnia kalliimpi kuin kahdessa muussa.

Lopulta aloin kallistumaan kohti betonikattotiiltä ihan puhtaasti hinnan takia. Tässä puhuttiin keraamisen kattotiilen ja betonikattotiilen välillä noin 3000€ hintaerosta. Ilmeisesti ensiksi mainittu olisi kestävämpi, mutta kuinka paljon siellä katolla nyt oikeasti tarvitsee asennuksen jälkeen hyppiä. Toivottavasti ei paljoa.

Päätöstä pukkaa

Tiukan väännön kävivät siis Malmin Rautia ja Rautia V.Leino. V.Leino vaikuttaa Karkkilassa enkä olisi muuten edes osannut ottaa mukaan mutta Raksakimpassa moni sitä suositteli. Hyvä että suositteli sillä hinnaltaan molemmat painivat melko samalla luokalla (570€ sisällä), mutta V.Leinolta pistivät tammikuun erikoisen peliin ja tarjosivat kuljetuksen omalla kalustolla (noin 150€ säästö) sekä sitten aluskatteeksi Ormaxin Divoroll Universalin sijaan samaan hintaan normaalisti tuplaten kalliimpaa Divoroll Top RU:ta. Ratkaisevia tekijöitä oli siis käytännössä kaksi: Hinta tuli lopulta tarkasti ottaen 720,11€ halvemmaksi ja samaan rahaan parempaa tavaraa (aluskate). Eli valinta osui tässä kilpailutuksessa  V.Leino Oy:n puolelle.