Ikkunoiden kilpailutus ja päätös

Lähdin ikkunoita kilpailuttamaan hyvinkin pitkälti siltä pohjalta, että millä valmistajilla/myyjillä on tarjolla ns. panoramaliukuovia. Tarjouspyynnöt lähtivät viidelle ikkunafirmalle: Profin, Domus, Skaala, Tiivi ja Klas1.

Itse tarjouspyyntöön sain hyviä vinkkejä Hemma hos Oja:n raksablogista, josta kieltämättä vähän kopioin ajatuksen numeroida pohjapiirrustukseen ikkunat ja ovet ja sen perusteella tehdä excel-taulukon mittoineen ja tietoineen. Lopputulemana sain aikaan sitten tälläisen taulukon:

excel-taulukko ikkunoista ja ovista

excel-taulukko ikkunoista ja ovista

Ajatuksena oli alunperin että otan koko paketin samasta paikasta. Ikkunat, ulko-ovet sekä liukuovet. Matkan varrella vasta tuli mieleeni, että kun päärakennuksessa on kaksi liukuovea niin miksi ihmeessä saunarakennuksessa ei ole liukuovea? Siellähän siitä olisi vielä enemmän iloa jos miettii kesäpäiviä terassilla ja saunatiloissa. Pyysinkin sitten tarjouksen kahdella vaihtoehdolla. Kuvissa piirretyllä terassinovi + ikkuna -yhdistelmällä sekä koko aukon kokoisella liukuovella.

Tarjouksia

Ensimmäisten tarjousten jälkeen alkoi sitten tiukka paketin hierominen. Tuli välillä jonglöörimäinen tunne kun teki muutoksen johonkin asiaan, niin sitten piti sama muutos muistaa tehdä kaikkiin muihinkin tarjoukseen. Suurimpana muutoksena alkuperäiseen ajatukseen lopulta olivat juuri tuo saunan liukuovi sekä se, että ikkunaristikot tipahtivat lopulta pois kokonaan. Alunperin molemmat olimme tykästyneet ajatukseen niistä, mutta ehkä hieman kommunikaatiokatkoksia asian tiimoilta ja vaimo luuli että minä välttämättä haluan ne, ja minä taas olin uskossa että vaimolle se on juuri se ”juttu”. Kun asia saatiin puitua läpi, jätimme ne kokonaan pois. Myös alkuperäiseen ajatukseen perus MSE-ikkunoista tuli muutos kun ensimmäinen tullut tarjous Klas1:seltä sisälsi DK-kippi-ikkunat. Pidän ajatuksesta että laiskalle ikkunanpesijälle on vain kaksi pintaa pestävänä ja se mitä olen niitä päässyt kokeilemaan, ovat olleet miellyttäviä käyttää.

Ensimmäiset tarjoukset kun kaikilta olivat kasassa, oli hintahaarukka n. 23t€ – 30,5t€. Kallein tosin asennettuna, muut eivät. Alkoi hieman hirvittämään. Lopputuloksena jokaisesta tarjouksesta lähti muutosten sekä hintakilpailutuksen myötä pois 2 – 4 tonnia, joten kyllä kannattaa jaksaa.

Meille tulee Klas1 -ikkunat!

Loppujen lopuksi päätös oli helppo. Klas1 myyjä/ projektipäällikkö Erkki Juuma oli hyvin aktiivinen otteissaan ja täytyy sanoa, että myyntimies isolla M:llä. Kun jotain muutoksia pyysi, usein vastaus oli että onnistuu ja ei lisämaksua! Päivitetyt tarjoukset tulivat todella nopealla aikataululla.

Klas1 tarjoaa meille nyt siis omasta tuotannostaan kiinteät ikkunat sekä kippi-ikkunat, Profinin liukuovet sekä Kaskipuun ulko-ovet. Pääovi tulee Thermo-rakenteisena, varaston ja autotallin ovet normaaleina. Liukuovia tulee nyt kolme kappaletta, kaksi päärakennukseen ja yksi saunarakennukseen.

Raksakimpan kautta sain hyviä kokemuksia tietooni Klas1 tuotteista sekä toimituksesta ja yhdellä raksalla kävimme vaimon kanssa katsomassa ikkunoita. Laadukkailta vaikuttivat. Osalla oli ollut hieman ongelmia toimituksen ja/tai reklamaatioiden kanssa, mutta lopulta kaikki oli käsittääkseni onnistunut. Tuotteisiin olivat kuitenkin kaikki tyytyväisiä.

Lopputulos hinnan suhteen meillä oli nyt sitten toimituskuluineen 20.365€. Kallista lystiä on, mutta hinnasta puolet tuli liukuovista, joten omasta valinnasta on kyse.

 

 

5 vastausta artikkeliin ”Ikkunoiden kilpailutus ja päätös

 1. Itse ostin kaiken eri paikoista. 6 ulko-ovea tuli ylijäämävarastolta Hämeenlinnasta hieman yli 2.000 €.

  Ikkunoissa keskityin helppohoitoisuuteen ja U-arvoon. HR:n paras täytti molemmat kriteeri ( alumiiniulkokarmi, U-arvo parempi tai yhtä hyvä kuin 0,68). 16 ikkunaa 7 k€ plus sälekahtimista hieman lisälaskua. Asennus oli itse tehtynä parin päivän homma, vaikka olenkin perfektionisti.

  Liukuovet ovat haasteellisia. Tarjonta Suomessa on huonoa ja osin sellaisissa käsissä, joille voisi lukea rikoslakia muistin virkistämiseksi. Yhden yrittäjän taustaa tuli varmuuden vuoksi selvitettyä sen verran, että henkilön jäljiltä löytyi kiukkuisa asiakkaita ja ilmeisesti noin tusina erinimistä yritystä – eikä ainoastaan Suomessta. Tuttavien karvaista kokemuksita sen verran, että aikataulut eivät pidä. Tämä on projekti ”on-going” -tilassa. Joskus olen tehnyt itse ikkunat ja sekin vaihtoehto on tullut mieleen. Jos tarjonta ei parane, ajattelin ryhtyä itse alalle 🙂

 2. Varmasti tulette olemaan tyytyväisiä! meilläkin on Klas1 ikkunat ja ei pahaa sanottavaa muusta kuin liukuoven korkeahkosta kynnyksestä, mikä oli omaa tyhmyyttä ettei keksitty sitä ajoissa. Itse ikkunat ja työn laatu yksityiskohtineen on upeaa, lämmin suositus meiltä siis kaikille.

  • Kiva kuulla 🙂 Innolla odotan että aikanaan pääsemme ne laittamaan paikalleen. Tänään juuri tuli tarkistettavaksi tilausvahvistus. Sitten pitäisikin arpoa aikataulua ikkunoille. Menee varmaan loppukesään.

 3. Millaisilla U-arvoilla ja moniko lasiset (3 vai 4-lasiset?) teille tulee? Tosin, niin kuin hemma-hos-ojalla oli jo tutkittu/laskettu, eipä sillä U-arvolla näytä euroiksi käännetynä näytä juuri mitään merkitystä olevan.

  Meille hintaa tuli ikkunoista yhteensä 12.857,60€ (Pihlan Varma-ikkunat 25 kpl, 3-lasinen, U-arvo 0.8), ulko-ovista maksettiin samaan paikkaan 9.057,00€ (7 kpl ulko-ovia, joista 5 on tavallista, yksi pariovi ja yhdessä ovessa vasikkaovi.

  Kallista lystiä tämä on minunkin mielestäni.

  • Hieman kesti vastata, mutta täältä pesee…
   Itselleni U-arvo oli hyvinkin pitkälti toissijainen asia. Kunhan vaan ovat 1,0 tai alle.
   DK-kippi-ikkunoiden U-arvo esitteiden mukaan on 0,8. Kiinteissä ikkunoissa lukee että alkaen 0,58. Käsittääkseni U-arvo riippuu myös pitkälti siitä minkä kokoinen ikkuna on. Laseja on 3. Liukuovissa taas 0,73-0,86. Meidän liukuovet ovat pienehköjä, joten ollaan varmaan lähempänä sitä 0,86:sta.

Kommentointi on suljettu.