Hyvää kirjallisuutta rakentajalle 2

Jatketaan samalla aiheella kuin viimeksi. Jos siis haluaa hieman lisätä tietämystään ennen rakentamista, tässä lisää hyviä kirjoja luettavaksi.

Kirjoja voi joko ostaa tai lainata kirjastosta. Nykyään netin kautta pystyy helposti etsimään sopivia kirjoja ja tilaamaan ne lähikirjastoon noudettavaksi.

Kirjoja voi joko ostaa tai lainata kirjastosta. Nykyään netin kautta pystyy helposti etsimään sopivia kirjoja ja tilaamaan ne lähikirjastoon noudettavaksi.

Nämä kaksi kirjaa tosiaan pistin tilaten netin kautta lähimpään kirjastoomme. Sattuivat olemaan vapaana muutamassa päivässä olivat noudettavissa.

Pientalon Maanrakennustyöt (2010). Tämä melkoisen ohut kirjanen tuli kahlattua läpi parissa illassa. Sivuja on vain nelisenkymmentä ja sisältää myös muutamia mainoksia, mutta muuten oli kyllä mielestäni hyödyllinen läpyskä. Siitä saa ihan hyviä vinkkejä eri tavoista teettää maatyöt (tunti, urakka..) ja mitä hyvää tietoa myös mitkä ovat eri tapojen erot. Mm. vastuut määräytyy aivan eri tavalla. Vihkosessa on myös kokoonsa nähden paljon sellaista perustietoutta joka ainakin itselleni oli vierasta. Myös esimerkkejä erilaisista tarjouspyynnöistä löytyy. Tämä on mielestäni aika must read.

Jälkimmäinen kirjoista on vielä aloittamista vaille valmista kauraa. Talonrakentajan käsikirja 8: Pientalon Perustustyöt (2010, 6.painos) jatkaa perustusten parissa. Edellistä hitusen paksumpi, noin 135 sivua on käsittääkseni ihan oppikirjaksi soveltuvaa tavaraa. Nopealla selailulla kertoo hyvinkin syvällisesti perustamisesta sekä ihan konkreettisin kuvaesimerkein eri työvaiheiden teosta. Kirjan lopussa on jopa liitteitä rakentamismääräyskokoelman kohdat. Painavaa tekstiä siis. Tämä lienee hyvää iltalukemista etenkin jos aikoo itse touhuta tontilla alusta asti enemmänkin. Ei tarvitse ihan perusjuttuja kysyä vastaavalta mestarilta ja ehkä jo aloituskokouksesta saakka pysyy kärryillä mistä ammattilaiset turisee.