Hieman lisää rahoituksesta

Aiemmin jo kirjoittelinkin tämän hetkisestä tilanteesta lainamarkkinoilla. Nykyisessä omassa pankissamme on siis etenkin rakentajille tiukentunut rahan lainaus selkeästi. Kävimme piipahtamassa kahdessa muussakin pankissa ja nyt voi sen perusteella jo sanoa että ihan yhtä tiukkaa linjaa ei muualla välttämättä vedetä.

Ensimmäisessä ns. vieraassa pankissa menimme vaimon kanssa käymään yhdessä ja siellä oli huomattavasti järkevämpiä vaatimuksia ja tuntui siltä että meidät ehkä jopa haluttaisiin asiakkaiksi. Edelleenkin oli vähän ilmassa sellaista että rakennusajaksi ehkä tarvitsisi lisävakuuksia mutta kaikin puolin jäi jo positiivisempi kuva. Ehkä projekti oikeasti sitten joskus jopa käynnistyisi.

Toinen vieraspankki olikin sitten jo ihan eri luokkaa. Positiivisessa mielessä. Siellä pääsin käymään yksin kun vaimolla oli töitä. Ensinnäkin virkailija oli hyvin miellyttävä ja tuli turistua lopulta varmaan puolitoista tuntia rakentamisesta ja asumisesta sekä vähän aihepiirin ulkopuoleltakin. Kovin oli positiivisilla mielin meidän projektin suhteen ja sovittiin että lähetämme vielä muutaman lisäliitteen seuraavana päivänä, jonka jälkeen alkavat käsittelemään asiaa. Kävimme siellä siis viime tiistana, keskiviikkona toimitimme liitteet ja torstaina kun olin lähdössä töihin, tuli soitto. Juu, kaikki näyttää heidän mielestään hyvältä ja olisi lainalupaus. Sitä sitten päivitetään sen mukaan milloin homma lähtee etenemään.

Nyt on sinällään ihan hyvät fiilikset. Päätimme kuitenkin venyttää aikataulua sen verran että nykyisen kämpän myynti alkaakin alkuvuoden sijaan kesällä ja sitten kevät 2015 on se kun homma pyörähtää käyntiin todenteolla. Tämä parantaa vielä hieman lisää omarahoitusosuutta ja antaa myös tuossa lähempänä kesää mahdollisuuden vielä ottaa kilpailutukseen mukaan muutama pankki lisää.

Yksi vastaus artikkeliin ”Hieman lisää rahoituksesta

  1. Eli ihan sama kokemus teilläkin mitä meilläkin – rakentamisen alkaessa pankkeja kannattaa kiertää. Ero voi olla kuin yöllä ja päivällä. En tiedä mistä johtuu.

    Sitten kun rakentaminen on päättynyt, niin eräs jo talonsa rakentanut kertoi, että silloin ne pankit kannattaa kiertää uudestaan. Eli jos vaihtaa pankki ja maksaa rakentamislainan pois uuden pankin lainalla, niin korko saattaa muuttua aivan oleellisesti.

    Tämä touhu on mennyt näköjään vähän samanlaiseksi kuin kännykkäliittymissä. Uudet asiakkaat ovat aina tervetulleita, ja tullessaan uuden asiakkaan ehdot ovat aina hyvät.

Kommentointi on suljettu.