Rakentamisen fysiologiaa

Niin se vaan aika rientää. Sain oltua omista töistäni vapaalla noin kolme ja puoli viikkoa jotka aktiivisesti tuli käytettyä raksaamisen parissa. Aikallailla 60h viikossa työtä omaan taskuun. Siinä rupesi myös mietityttämään että kuinka tämä fyysinen puurtaminen mahtaa vaikuttaa omaan kroppaani… Lukuunottamatta siis kipeitä niveliä, jäykkää selkää ja joka paikkaa johon sattuu. Nyt siis hieman rakentamiseen liittyvää fysiologista puolta jos ketään sattuu kiinnostamaan. Sattuipa sopivasti että työmatkoilla eräässä hotellissa on kuntosalilla InBodyn kehonkoostumuksen mittauslaite. Olenpa parisen vuotta ottanut joka kerta siellä käydessäni tulosteen niin pystyy seuraamaan kropan kehitystä. Kyseisen kaltaisia testejä tietääkseni on tarjolla esimerkiksi kuntosaleilla mutta olen ymmärtäny että se maksaa maltaita siellö. Täytyy siis hyödyntää kun vapaasti saa reissussa käyttää laitetta. Nyt olinkin käynyt tammikuussa alussa sekä huhtikuun alussa viimeksi. Helmikuussa kun alkoi maatyöt, niin siinä kerkesi jo jotain tapahtumaan. Noin kolmen kuukauden sisällä tapahtui seuraavia muutoksia:

  • Paino putosi 84,2kg -> 83,1kg (pituutta hieman vajaa 180)
  • Lihasten osuus nousi 37,4 kilosta 37,8 kiloon
  • Kehon rasvamäärä putosi 18,7 kilosta 16,8 kiloon (laiskoja vuosia lapsien tulon jälkeen…) ja rasvaprosentti 22,2 -> 20,3
  • Paino-indeksi putosi 26,0 -> 25,7

Nyt sitten seuraava testi tuli tehtyä tänään, eli noin viisi viikkoa edellisestä, jo selkeästi parantuneesta tilanteesta. Muutokset siis 45 päivässä kun tekee reilusti normaalia kuormittavampaa fyysistä työtä:

  • Paino putosi 83,1kg -> 80,8kg
  • Lihasten osuus putosi hieman 37,8 kilosta 37,5 kiloon (kun muistaisi syödä)
  • Kehon rasvamäärä putosi 16,8 kilosta 14,8 kiloon ja rasvaprosentti 20,3 -> 18,4 (normaali tämän kokoiselle miehelle noin 10-20)
  • Paino-indeksi putosi 25,7 -> 25,0

Eli summa summarum, rakentamisen myötä kropasta hävinnyt 3,4kg painoa, josta käytännössä kaikki oli rasvaa. Ei huono! Vielä kun sama suuntaus jatkuisi ja muistaisi syödä kunnolla niin rakentamisen jälkeen olisi hienot edellytykset taas jatkaa aikoinaan lasten myötä unholaan painuneita liikuntatottumuksia. Sen mitä on huomannut, niin vaikka sattuu paikkoihin kokoajan ja sängystä nouseminen on välillä työn takana, niin huolimatta raskaista työpäivistä, on olo ollut paljon energisempi. Tästä on hyvä jatkaa…

Yksi vastaus artikkeliin ”Rakentamisen fysiologiaa

  1. Kyllä rakentMinen on erinomaista liikuntaa. Toki välillä se tuppaa menemään liikarasituksen puolellekin. Meillä ainakin isäntä hankkiutui raksa-aikana eroon varavarastoista ja oli yhtä lihasta! Sen jälkeen on kyllä tapahtunut hienoista, öh, palautumista =D

Kommentointi on suljettu.