Ensimmäisiä kuvia lupakuva-formaatissa

Arkkitehdillä ei kauaa nokka tuhissut maaperätutkimuksen tulosten jälkeen kun jo ensimmäisiä kuvia pukkasi sähköpostiin. Ihan hyvältä näyttää.

Ennen kuvien tuloa vaihdeltiin hieman ajatuksia talon korkoasemasta. Itselläni kävi pieni käpy johtokartan katsomisessa ja olin katsonut viemärin koroksi 40,3. Siihen kun sitten mietti tuota aiemmissa asemapiirroksissa näkynyttä kellarin korkoa 41,5, niin vähän ruvettiin jo miettimään että josko talon pitäisi olla korkeammalla. Noh, oikea viemärin korkohan oli 38,55 joten ongelmaa viemäreiden kaatojen ynnä muiden kanssa ei pitäisi tulla. Tarja oli kuitenkin pyynnöstäni asemoinut rakennukset mahdollisimman korkealla mutta toi kyllä loistavasti esille ko. toimenpiteen haitat. Tulisi massiivisia täyttöjä, saunarakennus joutuisi siirtymään kaatojen takia siirtymään kauemmaksi rajasta ja todennäköisesti lupiakaan ei kyseisillä koroilla irtoaisi.

Tyydyin sitten toteamaan, että luotan arkkitehdin ammattitaitoon ja asemoikoon niin että hyvä tulee. Eli ei massiivisia täyttöjä ja niin että istuu hyvin tontille. Pitääkin mennä aina sekoittamaan soppaa 😉

Kuvia on hieman muokattu ja tiivistetty blogiin paremmin sopivaksi.

Pohjakuva ja leikkauskuvat.

Pohjakuva ja leikkauskuvat.

Pieniä virheitä on, kuten esimerkiksi ”sähkölämmitys”. Taloon siis tulossa kyllä maalämpö. Samaten leikkauskuvassa asuinkerroksen huonekorkeudeksi on laitettu 2900mm. Haluamme että sinne jää vähintään 3000mm + tarvittava tila alaslaskettavalle katolle eli oikeampi lienee jotain 3200-3300mm luokkaa. Pienehköjä juttuja, korjataan seuraavaan versioon.

Asemapiirros. Käytännössä samanlainen kuin aiemmin, korkopisteet lisätty.

Asemapiirros. Käytännössä samanlainen kuin aiemmin, korkopisteet lisätty.