Ensimmäisiä kuvia lupakuva-formaatissa

Arkkitehdillä ei kauaa nokka tuhissut maaperätutkimuksen tulosten jälkeen kun jo ensimmäisiä kuvia pukkasi sähköpostiin. Ihan hyvältä näyttää.

Ennen kuvien tuloa vaihdeltiin hieman ajatuksia talon korkoasemasta. Itselläni kävi pieni käpy johtokartan katsomisessa ja olin katsonut viemärin koroksi 40,3. Siihen kun sitten mietti tuota aiemmissa asemapiirroksissa näkynyttä kellarin korkoa 41,5, niin vähän ruvettiin jo miettimään että josko talon pitäisi olla korkeammalla. Noh, oikea viemärin korkohan oli 38,55 joten ongelmaa viemäreiden kaatojen ynnä muiden kanssa ei pitäisi tulla. Tarja oli kuitenkin pyynnöstäni asemoinut rakennukset mahdollisimman korkealla mutta toi kyllä loistavasti esille ko. toimenpiteen haitat. Tulisi massiivisia täyttöjä, saunarakennus joutuisi siirtymään kaatojen takia siirtymään kauemmaksi rajasta ja todennäköisesti lupiakaan ei kyseisillä koroilla irtoaisi.

Tyydyin sitten toteamaan, että luotan arkkitehdin ammattitaitoon ja asemoikoon niin että hyvä tulee. Eli ei massiivisia täyttöjä ja niin että istuu hyvin tontille. Pitääkin mennä aina sekoittamaan soppaa 😉

Kuvia on hieman muokattu ja tiivistetty blogiin paremmin sopivaksi.

Pohjakuva ja leikkauskuvat.

Pohjakuva ja leikkauskuvat.

Pieniä virheitä on, kuten esimerkiksi ”sähkölämmitys”. Taloon siis tulossa kyllä maalämpö. Samaten leikkauskuvassa asuinkerroksen huonekorkeudeksi on laitettu 2900mm. Haluamme että sinne jää vähintään 3000mm + tarvittava tila alaslaskettavalle katolle eli oikeampi lienee jotain 3200-3300mm luokkaa. Pienehköjä juttuja, korjataan seuraavaan versioon.

Asemapiirros. Käytännössä samanlainen kuin aiemmin, korkopisteet lisätty.

Asemapiirros. Käytännössä samanlainen kuin aiemmin, korkopisteet lisätty.

2 vastausta artikkeliin ”Ensimmäisiä kuvia lupakuva-formaatissa

  1. Ihan toimivalta näyttää. Nuo kolme lastenhuonetta (?) ovat tosin kyllä melkoisen pieniä. Niiden eteen taas jää sitten hukkatilaa. Mutta makuasioitahan nämä ovat. Onko teillä portaissa hissivaraus, kun alakerran wc ei ole invamääräysten mukainen?

    • Lastenhuoneiden koot ovat tietoinen valinta. Perheellemme sopii se, että jokaisella on oma soppi jonne tarvittaessa vetäytyä, mutta muuten pyritään siihen että oltaisiin yhdessä ja siksi panostetaan yhteisiin tiloihin. Myös huoneiden edessä olevat ”hukkatila” on tietoinen juttu, eli tarkoitettu yhteiseksi leikki/pelitilaksi. Se taas osaltaan vähentää sitten lattiapinta-alan tarvetta kunkin omassa huoneessa. Osittain tietysti huoneiden kokoon vaikutti se, että kaikkea ei voi saada. Halusimme että kaikkien makuuhuoneet ovat samassa kerroksessa ja jos kaikilla olisi 12+ m2 huoneet niin pohja alkaisi paisumaan luvattoman suureksi. Eikä varmasti enää rahkeet riittäisi.

      Kaikkein pienin huone on kyllä pieni, myönnettäköön. Mutta sitä kompensoimme sitten kiinteällä parvella joka taas vapauttaa sängyn verran lisätilaa huoneeseen. Huonekorkeus kuitenkin kun tulee olemaan 3m tai hitusen yli.

      Arkkitehdin kanssa keskusteltiin alakerran vessasta ja päädyttiin siihen että suunnitellaan portaisiin joko hissivaraus tai todennäköisemmin varaus porraskuljettimelle. Ulkotiloihin taas tulee joko varaus luiskalle ylös asti tai jos se ei riitä niin sitten se tehdään valmiiksi asti. Näillä kuulemma pitäisi asia hoitua.

Kommentointi on suljettu.