Asemapiirros vol. 2

Tänään sain pohjoisen puolen naapurilta suostumuksen saunarakennuksen sijoittamisesta lähemmäksi rajaa. Arkkitehdin käydessä rakennusvalvonnassa tuli pienoisena ”yllätyksenä”, että meidän kaavassa onkin sanottu että rajaan pitää jättää normaalin 4m sijaan 5m. Tai oikeammin se on muotoiltu niin, että asuinrakennusten välille pitää jäädä 10m väliä. Olinhan sen kyllä lukenut mutta en sisäistänyt kokonaan ajatuksena mitä se tarkoittaa. Käytännössä tarkoittaa siis että molemmat normaalissa tilanteessa joutuvat jättämään sen 5m rajaan. Piti hieman muokata sen myötä kirjallisia lupalappuja, jotta siinä käy myös ilmi että mikäli naapuri haluaa myöhemmin rakentaa lisää tontille, pitää edelleen se 10m säilyä. Etelän puolelle nyt sitten suosiolla jätettiin se 5m rajaan.

Tänään kuitenkin lupa tuli siirtää saunarakennusta maksimissaan 3m kohti rajaa. Eli siis 2m päähän rajasta. Sen myötä sitten asemapiirros numero 2 on kuranttia tavaraa ja voin lähettää piirroksen myös maaperätutkijalle. Tietää mistä kohtaa kairata. Jippii! Homma etenee taas, pikkuhiljaa.

Huomisen jälkeen muuten tiedossa pieniä muutoksia blogin sijainnissa. Blogger on palvellut hyvin, kokeillaan toista portaalia… stay tuned. 🙂

Asemapiirroksen toinen versio

5 vastausta artikkeliin ”Asemapiirros vol. 2

 1. Nonnih,

  Nyt löysin kyllä mistä pääsee kommentoimaan uusimpia artikkeleja. Ei ollut kommentointi sallittu ruksattuna ja nyt on. Kommenttien taustaväriä tai kirjaisinväriä en ole itse onnistunut vielä muuttamaan. Apupyyntö on kyllä vetämässä tekniseltä tuelta.

  Noista blogien nimistä…
  Menin ohjausnäkymästä ”linkit” kohtaan, ”lisää uusi linkki”. Sen jälkeen vaan sivun nimi ja itse sivusto. Manuaalista työtä.

 2. Nyt on kyllä yllä olevassa sekä tekstin että tausta värit niin lähellä toisiaan, etten enää näe että mitä kirjoitin, vaikka vähän kallistelisin ruutua eri suuntiinkin.

 3. Moi Vili,

  Uusimpia kirjoituksiasi ei pysty tällä hetkellä lainkaan kommentoimaan? Onko tarkoituksella näin, vai onko kommentointi vahingossa ”pois päältä”? Omassa blogissani talopakettiin siirtymisen jälkeen kommentointi täppä jäi vahingossa pois, mutta ylläpito lisäsi sen (itse en osannut). Miten uusimmassa päivityksessäsi – jos tontin alin kohta on päärakennuksen keskellä, niin rakentamisen jälkeen maan pinta varmaan kallistetaan talosta pois päin kuitenkin? Vai jääkö talo pahasti monttuun?

  • Heip,

   Kiitti että mainitsit kommentointiongelmasta. Itseasiassa vähän ihmettelinkin kuinka vähän kommentointia on tullut blogin siirryttyä. Kävin ruksimassa jonkin ”salli kommentointi uusiin artikkeleihin” -kohdan. Josko auttaisi.

   Mitä tulee uusimpaan niin ilmeisesti hieman huonosti kirjoitettu tai jotain. Syvin kohta siis osuu saunarakennuksen kulmalle. Vähiten syvä osuu päärakennuksen keskelle.

   • Omasta mielestäni tätä uudenpia kirjoituksiasi ei edelleenkään pysty kommentoimaan. Tai tee ”testipäivitys” että näkyykö siinä kommentoinnin mahdollistama puhekupla yläkulmassa?

    Miten muuten onnistuit saamaan seuraamasi blogi-listalle blogien nimet? Yritin itsekin, mutta minulla näkyy vain seurattavasta blogista kirjoituksen otsikko ja päivityksen aika (tyyliin 2 hrs ago tai 7 days ago), mutta ei näy blogin nimeä, että kuka kirjoitti. Ellei sitten käy seurattavassa blogissa katsomassa, sieltähän se selviää.

Kommentointi on suljettu.